Før Sandefjord - FK Haugesund

To spillestiler møtes i Sandefjord søndag kveld.

Tre serierunder er unnagjort - den fjerde står for tur søndag kveld når FK Haugesund møter Sandefjord på sistnevntes hjemmebane i 'Hvalfangerbyen'.

Sandefjord er tilbake i det gode selskap denne sesongen etter et år i Obosligaen og er med sin spanske trener Marti Cifuentes kanskje det laget i Eliteserien som er mest glad i å holde på ballen. En spillestil som både skiller seg vesentlig fra vår egen, men også en type fotball vi tradisjonelt liker å møte.

Før søndagens oppgjør ligger vertene som nummer ti i Eliteserien med fire poeng etter å ha  vunnet serieåpningen i Skien med 2-0, spilt uavgjort hjemme mot Start (2-2) og siden tapt 0-2 på Nadderud mot Stabæk i forrige runde.

Jostein Grindhaug så egne spillere både innkassere sesongens første poeng og vise spillemessig fremgang i møtet med Kristiansund (2-2) sist onsdag, og ankommer Sandefjord sum nummer tretten av seksten lag i Eliteserien med sitt sålangt ene poeng.

Statistikk

Totalt har de to lagene møtt hverandre åtte ganger i seriesammenheng etter at FK Haugesund returnerte til Eliteserien i 2010, og det er FK Haugesund som har det interne overtaket. 

Sju seire og et tap forteller om stor FKH-dominans i interne oppgjør.

Samtlige bortekamper i Sandefjord, med unntak av én (2017) har endt med FKH-seier. Den siste i 2018 da Vegard Skjerve og Ben Karamoko stanget inn hver sin nettkjenning.


Ulrik Fredriksen før søndagens oppgjør i Sandefjord.

Skader og suspensjoner

Hjemmelagte må klare seg uten sin islandske midtbanespiller Emil Palsson som er suspendert etter å ha pådratt seg rødt kort i forrige seriekamp. Spørsmålstegn også ved Marc Vales som har slitt med en lårskade.

FK Haugesund stiller skadefritt, men må klare seg uten Ibrahima Wadji som teller ned til han blir spilleklar igjen 19. juli, mens nysignerte Ludek Vejmola først blir spilleklar når han er ferdig med sin koronakarantene.

Eliteserierunden

To kamper i Eliteseriens fjerde serierunde ble spilt lørdag. Odd slo Start 5-0 på Sørlandet, mens Vålerenga beseiret Viking med 2-1 i Oslo. Foruten kampen i Sandefjord spilles følgende oppgjør denne søndagen:

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Mjøndalen - Kristiansund

Molde - Stabæk

Strømsgodset - Aalesund

og

Brann - Rosenborg

Oppgjøret i Bergen har avspark klokken 20.30 - de øvrige kampene sparkes i gang klokken 18.00.

Kampen mellom Sandefjord og FK Haugesund kan du se på Eurosport og Dplay. Du kan også følge kampen på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: