Før Stabæk - FK Haugesund

Lørdagskamp på Nadderud.

Landslagspausen er unnagjort og med det også det første virkelige spilleavbrekket i årets Eliteserie. Hvordan vil pausen slå ut for FKH-spillerne? Svaret får vi lørdag kveld når Stabæk venter på Nadderud i den 17. serierunden.

FK Haugesund kommer fra to strake tre-poengere og har krøpet opp på 8. plass i Eliteserien, og spillerne har ikke lagt skjul på at de retter blikket enda høyere. Oppgjøret på Nadderud er dog den første av tre bortekamper i de fire neste rundene, så returen til kamphverdagen er alt annet enn myk. 

Hjemmelaget ledes av Jan Jönsson og slet med å avgjøre kamper til sin fordel før landslagspausen og er uten seier på sine sju siste kamper. Inne i kamprekken skjuler det seg til gjengjeld noen veldig sterke poengdelinger hjemme mot Bodø/Glimt og borte mot Rosenborg.

Statistikk

Lagene møttes på Haugesund Stadion tilbake i begynnelsen av august da tremålsscorer Kristoffer Velde stjal overskriftene etter 3-1-seieren på hjemmebane. 

Totalt har lagene møttes 25 ganger i den øverste divisjonen og FK Haugesund har vunnet tolv av oppgjørene. Bæringene har vunnet sju, mens seks seriekamper har endt uavgjort - senest i bortekampen på Nadderud i fjor.

Lagene møttes også i sesongoppkjøringen - i treningskamp i Spania 8. mars - og det som ble et oppgjør der bæringene vant meget overbevisende 4-1.


Mikkel Desler om Stabæk, restitusjon og forventninger til andre halvdel av sesongen.

Skader og suspensjoner

Tremålsscorer fra hjemmekampen, Kristoffer Velde, soner karantene og får ikke anledning til å supplere årets fulltreffere med nye tilskudd på Nadderud denne lørdagen - i tillegg er Joakim Våge Nilsen uaktuell til kamptroppen.

FKH-trener Jostein Grindhaug er til gjengjeld tilbake til dette oppgjøret etter å ha overlatt kampdagsledelsen til assistent Sebastian Brydegaard i de to foregående rundene.

Hos Stabæk er Emil Bohinen ute av lørdagens kamp som følge av en strekk. Uaktuell er også Jeppe Arctander Moe som er langtidsskadet, samt duoen Darren Maatsen og Luc Kassi. 

Eliteserierunden

Foruten oppgjøret i Bærum lørdag kveld sparkes den 17. serierunde i gang med oppgjøret mellom Kristiansund og Viking klokken 18.00. Det vil si - Molde og Start spilte sitt oppgjør i denne runde for flere uker tilbake (5-0) for å gi moldenserne ekstra hvile inn mot Champions League-kvalifiseringen.

Søndag spilles følgende oppgjør:

Strømsgodset - Rosenborg

Aalesund - Sarpsborg 08

Bodø/Glimt - Odd

Mjøndalen - Sandefjord

og

Vålerenga - Brann

Oppgjøret mellom Stabæk og FK Haugesund har avspark klokken 20.30 lørdag kveld og oppgjøret vises direkte på TV Norge. Du kan også se oppgjøret på streamingtjenesten Dplay eller følge det direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: