Fra Sagaøya til FK Haugesund

Anton Logi Ludviksson blir vinterens andre forsterkning fra Island.

Annonse:

Det nye året er kun fire dager gammelt når FKI Haugesund annonserer den første nysigneringen i 2024. Torsdag formiddag gjennomførte islandske Anton Logi Ludviksson først medisinsk undersøkelse og siden det siste papirarbeidet som gjør han til FK Haugesund-spiller de neste fire årene.

Sesongkort: fast plass til best pris

Ludviksson kommer fra Breidablik hvor han ble seriemester i 2022 og siden spilte gruppespill i Conference League i 2023 med den islandske klubben, som ble ledet til både seriemesterskapet og gruppespillet av FK Haugesunds nye hovedtrener Oskar Hrafn Thorvaldsson.

- Han vet hva han får fra meg

Det er med andre ord en 20 år gammel midtbanespiller som Thorvaldsson kjenner svært godt til som nå ankommer Haugesund Sparebank Arena.

- Det var selvsagt veldig viktig at Oskar er her siden jeg kjenner han godt som trener fra tiden i Breidablik og kjenner filosofien hans. Jeg vet hva jeg får fra han som trener og han vet hva han får fra meg. Det var derfor avgjørende for meg at jeg kjenner fotballen han liker å spille. Det er en underholdende fotball og han liker å angripe og kontrollere kampene, noe som var av betydning for meg når jeg skulle ta valget, sier Ludviksson. 

Anton.jpg
Anton Logi Ludviksson har skrevet under en kontrakt ut sesongen 2027.

Sekserrollen

Anton Logi Ludviksson blir overgangsvinduets andre signering fra Island etter at Hlynur Freyr Karlsson signerte for FK Haugesund tilbake i desember, og er i ugangspunktet en defensiv midtbanespiller.

- Jeg vil si at jeg er en smart spiller og en spiller med stor ro med ballen. Jeg liker å styre kampen og kampbildet fra min plass på midtbanen og er også en god pasningsspiller. Jeg ønsker å tilføre kvalitet til laget og bidra til at vi blir et lag som hevder oss på øvre halvdel i 2024, sier 20-åringen i forbindelse med torsdagens signering.

IMG_2573.jpeg
Anton setter snart kurs for USA og landslagsspill for Island.

Videre til landslagsspill

FK Haugesunds nye midtbanespiller blir ikke værende lenge i Haugesund i denne omgang. Ludviksson skal, som landsmannen Hlynur Freyr Karlsson, representere det islandske landslaget som setter kurs for USA og privatlandskamper mot Guatemala og Honduras i midten av januar. Ludviksson og Karlsson er siden tilbake i Haugesund for å følge oppkjøringen straks landslagssamlingen i USA er avsluttet.

Tidligere har Ludviksson representert Island på alle aldersbestemte nivåer fra G15 og opp til U21.

- Det blir veldig spennende å dra til Miami for å spille for Island. Dette er en landslagsstropp som i all hovedsak består av spillere fra de nordiske landene så jeg håper å gjøre et godt inntrykk når jeg er på samlingen. Jeg og Hlynur har spilt sammen på både Breidablik og på aldersbestemte landslag så vi kjenner hverandre godt før vi nå møtes igjen i FK Haugesund.

20-åringen startet karrieren i Breidablik hvor han ble tatt opp i a-stallen som 16-åring i 2019 og siden fikk sin debut året etter. I løpet av årene i Breidablik har han også vært utlånt til italienske SPAL og til Afturelding hjemme på Island. Totalt har Ludviksson spilt 65 offisielle kamper for Breidablik siden 2020. 

Annonse fra Eliteserien: