Gatelaget mellom de syv fjell

Torsdag spilte gatelaget til FK Haugesund vestlandsturnering i Bergen.

Hvem er best i vest av gatelagene? Det skulle man bruke torsdagen til å finne ut da Sportsklubben Brann inviterte til årets utgave av Vestlandsturnering. Viking, Bryne, FK Haugesund og vertsklubben selv deltok på turneringen som ble spilt på kunstgresset utenfor Brann Stadion.

Et regnfylt Bergen dannet en perfekt ramme for turneringen som ble mesterlig gjennomført av sportsklubben mellom de syv fjell - og sørget for at både spillere og støtteapparat hadde en særdeles kjekk dag i møte med de øvrige gatelagene i vest.

Åpning ved borgermesteren

Årets turnering ble høytidelig åpnet av Bergens borgermester Rune Bakervik som kunne avsløre at han hadde utkjempet mang en kamp på Nymark kunstgress gjennom barndommen. Flere av spillerne på landets beste fotballag for damer, Sportsklubben Brann, dømte kamper underveis i turneringen og blant de skuelystne på sidelinjen fant man både gamle fotballhelter fra Bergen samt kjente ansikter som Azar Karadas og den gamle FKH-spilleren Magnus Johansson. "Lill-Tidan" tilbragte to sesonger i FK Haugesund på slutten av 90-tallet og ble senere også trener for Sportsklubben Nord.

Til slutt var det Viking FK som etter at alle lag hadde møtt hverandre kunne strekke armene i været og juble for turneringsseier. FK Haugesunds gatelag fikk det tøft i møte med tre veldig gode motstandere, men det la på ingen måte noen demper på stemingen - verken underveis i turneringen, på banketten eller under hjemreisen over Bjørnafjorden.

IMG_20220602_122602__01.jpg
FK Haugesund i aksjon mot vertsklubben Brann.

Vant Fair Play-troféet

Til slutt stakk FK Haugesund dessuten av med den ettertraktede Fair Play-pokalen som tildeles det laget som utviser best sportsånd i løpet av turneringen. Et viktig trofé som både spillere, trenere og støtteapparat var veldig fornøyde med å ta hjem til premieskapet på Haugesund Sparebank Arena - vel vitende om at man fikk det i hard konkurranse med tre øvrige lag som også ville vært verdige vinnere av utmerkelsen.

- Vi har ikke deltatt i turneringspill på over to år så det å få komme til Bergen hvor Brann hadde lagt til rette for en veldig fin turnering og treffe andre gatelag var veldig viktig og kjekt for oss. Vi er ikke så opptatt av resultater som vi er av at spillerne skal ha det kjekt og være gode ambassadører for klubben både på og utenfor banen. I gatelagssammenheng er det mange suksesskriterier og det å være et skikkelig lag med sterkt samhold og evnen til å støtte hverandre er et av de. Der leverte vi til terningkast seks, sier Runar Nordvik - samfunnsansvarlig i FK Haugesund.

Vestlandsturneringen ble avholdt i Stavanger i 2020, den gang vant Brann, årets utgave ble holdt i Bergen med Viking som vinner og til neste år peker alle piler entydig i retning av Haugesund som arrangørsted for turneringen.

Annonse fra Eliteserien: