Gir seg som assistenttrener

Sebastian Brydegaard flytter hjem til Danmark.

FK Haugesunds assistenttrener Sebastian Brydegaards tid i klubben er snart over. 1. april flytter han tilbake til Danmark av familiære årsaker. Den populære dansken meddelte klubben sin beslutning i slutten av forrige uke.

Sebastian Brydegaard kom til FK Haugesund som utviklingssjef i januar 2018 fra danske Näsby Boldklubb og ble siden Jostein Grindhaugs assistenttrener et år senere. Etter tre år på Haugalandet er ringen sluttet og «Seb» reiser hjem til Danmark.

- Jeg har hatt tre riktig gode år i Norge og har et veldig godt forhold til alle i klubben. Vi har vært en sterk og sammensveiset enhet i det sportslige apparatet, men familien er kommet i den situasjonen at avstanden hjem til Danmark har blitt for stor og vi er takknemlige for at muligheten til å vende hjem bød seg nå.

36-åringen ser tilbake på innholdsrike år i FK Haugesund.

- Samtidig reiser vi hjem med mange flotte opplevelser fra tiden i Norge og jeg kommer til å savne både spillerne, trenerne og de øvrige ansatte i klubben. Jeg sier heller ikke adjø, men på gjensyn. I en eller annen form håper jeg å komme tilbake til FK Haugesund i fremtiden, det være seg på ferie- eller i jobbsammenheng. Det er også godt å vite at jeg forlater laget i veldig god stand og at det i mine øyne går en spennende fremtid i møte, sier Brydegaard.

Jos og Seb
Jos og Seb har samarbeidet tett de to siste sesongene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Vil bli savnet

Jostein Grindhaug synes det er trist at assistenttreneren slutter, men har forståelse for situasjonen.

- Sebastian og jeg har hatt et veldig tett og godt samarbeid de to siste årene. Han er en meget dyktig trener som har avlastet meg mye i forbindelse av organiseringen av treningshverdagen og vært en god sparringspartner i fotballfaglige spørsmål. Samtidig må vi respektere at familien alltid kommer først og at han må ta hensyn til at tidspunktet for å returnere til Danmark er kommet nå.

Også sportslig leder Eirik Opedal har kun godord å komme med om dansken.

- Sebastian har lagt ned en formidabel jobb for oss – først som utviklingssjef og siden som assistenttrener. Det er aldri gunstig å miste dyktige medlemmer av støtteapparatet på dette stadiet av sesongen, men vi har allerede startet prosessen med å finne en erstatter og vil annonsere dette så snart det er klart. Vi vil bruke den tiden det tar på å få inn rett person.

Sebastian Brydegaard har sin siste arbeidsdag i FK Haugesund 31. mars.

Annonse fra Eliteserien: