Gjør comeback

Birthe Øvsthus henter frem fotballskoene igjen.

Da Birthe Øvsthus kastet fotballskoene lengst inn i skapet etter 2019-sesongen var det med tanke på å legge opp for godt. 

To år senere er hun likefullt tilbake i fotballmanesjen. Som FK Haugesund-spiller. Hva har skjedd?

- Jeg så navnet til Birthe i stallen til Haugar for noen år siden og hadde notert meg navnet hennes. Jeg gjorde også en del undersøkelser med tanke på hvilken spillertype hun var. Hun er en som aldri gjør noe annet enn helhjertet og 100% og for oss vil det være en stor del av identiteten vi ønsker å skape både av og på banen. For oss vil Birthe være en signalspiller ettersom hun vet hva det dreier seg om og blir en fin referanse for de yngre spillerne med tanke på hva som kreves, sier FKH-trener Thomas Dahle om hvorfor han ønsket å hente Øvsthus ut av fotballpensjonisttilværelsen.

I tillegg har FK Haugesunds fysiske trener Harald Andreassen hatt en finger med i spillet. Som daglig leder på Trimeriet hvor Øvsthus jobber som personlig trener har Andreassen snakket varmt om damesatsingen til FK Haugesund.

Såpass varmt at 27-åringen fra Voss tidligere denne uken signerte en toårskontrakt med FK Haugesund og med det meldte seg offisielt tilbake i fotballens tjeneste.

Dahle hadde fått sin signalspiller.

IMG_20211215_143734__01.jpg
Birthe Øvsthus har skrevet under en kontrakt ut 2023.

Fra Voss til Haugalandet

Men tilbake til starten. Og Voss.

- Jeg startet egentlig fotballkarrieren i en klubb som het Ørnar, før jeg begynte å spille for Voss: der trente og hospiterte jeg med a-laget da jeg var 14 år gammel, og på slutten av den sesongen ble jeg tatt ut til min første kamp. Borte mot Medkila i Harstad. Jeg spilte siden for Voss i 1. divisjon frem til 2017 hvor jeg gikk til Kaupanger, siden tilbake til Voss i 2018 og så til Haugar før 2019-sesongen.

Som altså kunne blitt den siste. Men som ikke ble det.

- Voss har alltid vært kjent som et hardtarbeidende lag og den mentaliteten har jeg alltid tatt med meg videre og det er også identiteten min som spiller, sier den raske angrepsspilleren som alltid har hatt nese for mål.

Og så ble idéen om et comeback i FK Haugesund først sådd av Harald Andreassen, før Thomas Dahle fulgte opp på telefon. Planene FKH-treneren presenterte på vegne av klubben og rollen han ønsket Øvsthus skulle ha i spillergruppa gjorde det til en enkel sak å gjøre comeback. 

- Det er selvsagt veldig kjekt når en trener ønsker meg og at han ser for seg at jeg skal ta en rolle som en spiller som viser vei. Det betyr jo at jeg har gjort noe rett tidligere. Jeg fikk veldig lyst til å være med å bygge dette laget og ikke minst få ut mitt eget potensial også. 

BØ.png
En storscorer fra Voss gjør comeback.

Goalgetter

Som toppscorer for Voss i både 1. og 2. divisjon, og med seks mål på tolv kamper for Haugar i 2019-sesongen er det et offensivt aktivum som nå er på plass i Dahles rekker.

Og sulten er tilbake.

- Hvis jeg ikke følte at jeg hadde enda mer å gå på som spiller enn jeg hadde fått ut da jeg la opp etter 2019-sesongen så hadde jeg ikke vært her nå. Faren min har alltid vært klar på at jeg kunne ha vært en Toppserie-spiller hvis jeg hadde gjort ting litt anderledes tidligere i karrieren, sier 27-åringen som rakk å få kapteinsbindet i Haugar før hun ga seg.

Thomas Dahle bifaller når det blir snakk om angrepsspilleren virkelig fikk ut alt av talent og karriere innen hun la opp for to år siden.

- Jeg er sikker på at Birthe ikke har fått ut det beste i seg som fotballspiller, så jeg skal være med og få henne til å spille sin beste fotball noen gang under oss, sier Dahle.

Birthe Øvsthus har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2023.

Annonse fra Eliteserien: