Heder og ære i Akademiet

FKH Akademiet kåret årets spillere.

Før FKH Akademiet tok juleferie i desember gjennomførte man sesongavslutninger i de respektive lagene. Riktignok i en enklere og mer nedtonet variant enn tidligere, men likefullt med overrekkelser av troféer og diplomer til årets spillere.

I tillegg delte man også ut utmerkelser til "årets vinnerskaller" samt den kanskje aller mest høythengende og ettertraktede utmerkelsen - "Årets talent" i hele FKH Akademiet.

Årets spillere


G12: Lucas Smelvær

Troféet som 'Årets Spiller' blant de aller yngste akademispillerne på G12-laget gikk til Lucas Smelvær fra Åkra. Åkrabuen har hatt 100% oppmøte på FKH-treninger i 2020 og i tillegg gjennomført 96 egentreningsøkter mens koronanedstengningen av fotballen pågikk fra mars til juli. Lucas' innstilling til trening og til kamp er eksemplarisk og han er alltid 100% fokusert under øktene. Dette har bidratt til en enorm utvikling i 2020.


G14: Troy Engseth Nyhammer

G14-utmerkelsen ble tildelt bømlingen Troy Engseth Nyhammer som til daglig er hjemmehørende i Bremnes IL. Troy har et veldig stort treningsoppmøte hos FKH Akademiet og trener i tillegg særdeles mye og med høy kvalitet både i egen klubb og på egenhånd. Dette har resultert i at årets spiller har tatt enda større steg enn man kan forvente denne sesongen og også figurert på G16-laget i 2020.


G16: Mathias Tjoland

Mathias fra Vea kommer på trening og kamp med et oppriktig ønske om å bli bedre. Han legger alltid ned en sterk arbeidsinnsats og har utviklet seg til å bli en målscorer med stort reportoar og avslutninger. Mathias Tjoland bidrar alltid med positiv energi inn i spillergruppa og stiller høye krav både til seg selv og til omgivelsene.


G18: Daniel Normann

Den tidligere Trio-spilleren fra Husnes i Kvinnherad fikk kapteinsbindet på rekruttlaget i 2020 etter å ha tatt store steg i løpet av året og er en sterk kulturskaper i gruppa. Han bidrar til å sette standarden for hvordan man skal oppføre seg og fra å ha vært innbytter gjennom mesteparten av 2019 har Daniel Normann gjennom målrettet jobbing utviklet seg til å bli en nøkkelspiller for FKH 2 i 2020.


Årets talent: Jonas Skjerven Valland

Jonas Skjerven Valland kommer fra Stord og har de siste årene etablert seg som landslagsspiller for Norge. 16-åringen holder alltid høyt nivå på trening og kamp og har i 2020 også trent i perioder med a-laget. Jonas er en spiller som markerer seg i trening og kamp - og gir alltid sitt beste. Han har en rolig, men modig fremtoning på banen og er en veldig fin representant for FK Haugesund og FKH Akademiet.

Poengkonger

I tillegg ble det kåret to poengkonger - det vil si de spillerne som gjennom 2020 scoret høyest sammenlagt i lagenes internkonkurranser - og vinnerne her ble henholdsvis Pål Engseth Lie fra Bremnes som er en del av akademiets G14-lag og tysværbuen Thor Ødegård fra Skjold som spiller for FK Haugesund 2. 

Annonse fra Eliteserien: