Henter sør-koreansk kantspiller

Jong-min Seo blir historisk i FK Haugesund.

Ny dag. Ny signering. FK Haugesund har gjort klart med vinterens femte forsterkning til sesongen 2024 i den sør-koreanske kantspilleren Jong-min Seo.

Sesongkort: fast plass til best pris i 2024

21-åringen kommer fra tyske Dynamo Dresden og har signert en kontrakt på tre år.

Første sør-koreaner i FK Haugesund

Seo blir FK Haugesunds første spiller fra Sør-Korea, men har allerede tilbragt mange år i Europa. Allerede tilbake i 2014 satte han kurs fra hjemlandet til tysk fotball og spill i ungdomsrekkene til Eintracht Frankfurt. Siden fulgte spill i både Darmstadt og Dynamo Dresden før han i 2022 ble lånt ut fra sistnevnte til østerrikske Wacker Innsbruck hvor han som 19-åring tegnet seg for fire mål på 11 kamper.

Den venstrebente kantspilleren måler 182 centimeter og kommer opprinnelig fra hovedstaden Seoul. Faren Dong-won Seo var i sin tid sør-koreansk landslagsspiller og Jong-min Seo er en av mange sør-koreanske fotballspillere som spiller i europeiske ligaer. Flere av Seos landsmenn har de siste årene etablert som markante spillere i engelsk, tysk, fransk og italiensk fotball.

Seo 2.jpg
Jong-min Seo har signert en treårskontrakt med FK Haugesund.

Treårskontrakt

Inneværende sesong har Seo vært tilbake i Dynamo Dresden, men slitt med å få spilletid i klubben som for øyeblikket ligger på andreplass i 3. Liga. Det har åpnet for at Jong-min Seo nå flytter på seg på ny - denne gang til FK Haugesund og norsk fotball.

- Seo er et spennende bekjentskap. Han kommer med gode ferdigheter 1-mot-1, fin fysikk og et godt skudd. Han mistet sesongoppkjøringen i Dresden som følge av en skulderskade og kom aldri i gang mtp å konkurrere om spilletid i høst, men nå håper vi å få hentet ut det beste av det som bor i han som kantspiller her i Haugesund. Vi har ikke sett i retning av Asia tidligere, men det er et kontinent som er på vei opp og frem i fotballverden og som bare kommer til å gjøre seg mer gjeldende i tiden fremover, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Jong-min Seo har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2026 og har sin første trening med nye lagkamerater i storhallen på Karmøy onsdag formiddag.

Annonse fra Eliteserien: