Hentes opp i a-stallen

Martin Alvsaker tar steget opp i Eliteserien.

Annonse:

Stordabuen Martin Alvsaker skrev sin første proffkontrakt med FK Haugesund som 16-åring tilbake i 2021, og torsdag morgen var det duket for å signere en ny. Denne gang på fire år og med på kjøpet fikk kantspilleren også beskjeden om at han hentes permanent opp i a-stallen når spillerne samles på Haugesund Sparebank Arena til sesongoppkjøring førstkommende mandag.

- Jeg føler meg veldig heldig og privilegert som får anledning til å ta det neste steget opp. Jeg er ikke helt ukjent med å være med på a-lagstreninger, men nå blir det den nye hverdagen så det skal bli kjekt å utvikle gode relasjoner og kombinasjoner, sier 18-åringen som hamret inn mål for FK Haugesund 2 forrige sesong.

Totalt 22 fulltreffere kunne Alvsaker bokføre i 4. divisjon i 2023 og særlig høsten viste seg eksplosiv foran motstandernes mål. Nå venter en tilværelse på øverste nivå i seriesystemet. 

- Det er veldig gjevt og jeg er stolt av å få spille i en Eliteserieklubb. Dette er jo en klubb jeg har sett fra tribunen som liten unge, så det er veldig stort.

IMG_2510.JPG
Martin Alvsaker har signert kontrakt ut 2027.

- Jeg liker å skape kaos

Karrieren til FK Haugesunds nyeste tilskudd til a-stallen startet i Trott før ferden siden gikk videre til Stord Fotball som 12-åring. Dernest ventet siden FK Haugesund i 2021 og innimellom alt dette har Alvsaker i starten av tenårene også smakt på livet som fotballspiller i SK Brann. 18-åringen fikk også smake på aldersbestemt landslag for en tid tilbake.

- Jeg har god fart og liker å drible. Kort sagt skape kaos, sier kantspilleren i forbindelse med kontraktsforlengelsen.

Steget fra akademi til a-stall

De siste årene har flere spillere tatt veien fra akademiet og opp i a-lagsstallen. Det startet med Vegard Solheim og fortsatte siden med Troy Engseth Nyhammer, Mikkel Hope, Eivind Helgeland, Sander Innvær og Almar Grindhaug. At Alvsaker ble neste unggutt til å ta det store steget er ikke tilfeldig ifølge spoortslig leder Eirik Opedal.

- Martin har veldig spennende ferdigheter og et godt sluttprodukt. Det er veldig kjekt å kunne hente en ny spiller opp fra akademiet og dette er resultatet av det arbeidet som Martin både har lagt ned selv, jobben som gjøres i Kraftakademiet og arbeidet som gjøres ute i breddeklubbene i ung alder. Det er en enorm jobb som må gjøres av mange parter og terskelen for å bli tatt opp i a-stallen er veldig høy. Martin har veldig mye på reportoaret i form av teknikk, hurtighet og ferdigheter en mot en som det skal bli kjekt å utvikle videre i årene som kommer, sier Opedal i forbindelse med kontraktsforlengelsen og opptaket til a-stallen.

Martin Alvsaker har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2027.

Annonse fra Eliteserien: