- Hvert oppgjør blir en krigekamp

Lørdag møter Benedikthe Hartvigsen og FK Haugesund en av opprykksfavorittene i damenes 2. divisjon. Foto: Sportskollektivet

Først 5-0 mot Stord og siden 2-1 mot Staal Jørpeland. FK Haugesund har fått en god start på årets sesong i 2. divisjon og står med seks poeng av seks mulige i sesonginnledningen. FK Haugesund er med det et av fire lag som står med full pott etter to kamper.

Lørdag venter dog en av de store opprykksfavorittene, FK Fyllingsdalen, hjemme på Sakkestad. Det er en klubb midtbanespiller Benedikthe Hartvigsen kjenner godt etter selv å ha tjenestegjort i den lilla drakten til bergensklubben for noen år siden.

- Jeg var i Fyllingsdalen i koronasesongen 2020 som aldri kom i gang og vil beskrive det som en klubb som er litt på samme sted som oss selv. De vil også opp og frem i seriesystemet og er et offensivt lag som trolig blir å finne i toppen av tabellen, sier Hartvigsen før lørdagens møte med gamleklubben.

To ventede topplag som møtes

Fyllingsdalen står med fire poeng på sine to første kamper etter å ha spilt 1-1 borte mot bykollegaen Loddefjord før de siden vant overbevisende 4-0 hjemme mot Vidar forrige helg.

Benedikthe Hartvigsen spår en krigerkamp på lørdag.

- Alle kamper i denne divisjonen er i utgangspunktet det, men når vi møter et av lagene som er hete kandidater til topp fem blir det ekstra viktig å være påskrudd. Etter en veldig god serieåpning mot Stord viste vi mye av den krigermentaliteten forrige helg mot Staal Jørpeland hvor vi vinner på en mindre god dag og den må ligge i bunn også på lørdag.

Mikal Lindøe_FKH damer - Stord 2.Div April 2022-4204256__01.jpg
Med seks av seks poeng har Emma Schwennicke og lagvenninene fått en god start på sesongen. Foto: Sportskollektivet

Med seks av seks mulige poeng har FK Haugesund fått en veldig god start på sin første sesong i 2. divisjon og rutinerte Hartvigsen tror det er mer i vente fremover.

- Jeg synes vi har tatt store steg gjennom våren. Vi brukte treningskampene på å bygge opp angrepene fra bakerste ledd og har gradvis fått større uttelling for det arbeidet. I seriekampene nå har vi også begynt å blomstre offensivt og Natalie (Velde) har for alvor stått frem som en offensiv trussel. 

Gode forberedelser

Sesongens første hjemmekamp ble godt besøkt og FKH-spillerne håper publikum finner veien til Sakkestad på ny også på lørdag.

- Det er alltid inspirerende å spille foran et stort publikum og nå er dessuten banen enda bedre enn den var i serieåpningen. Vi har fått forberedt oss godt gjennom uken og jeg tror vi kommer til å levere en ny solid forestilling på lørdag, avslutter Hartvigsen.

FK Haugesund - FK Fyllingsdalen har avspark klokken 14.00 på lørdag og spilles på Sakkestad Gras. Gratis adgang. 

Du kan også se oppgjøret direkte på H-avis/Direktesport.

Annonse fra Eliteserien: