- Jeg er uredd og tør å trøkke til

Verdt å vite om FK Haugesunds nysignering Christos Zafeiris.

Vindfullt som nesten alltid på Haraldshaugen fredag ettermiddag, da FK Haugesunds nysignering Christos Zafeiris avla riksmonumentet et besøk i løpet av en innholdsrik og hektisk fredag på Haugalandet. Forøvrig 18-åringens første besøk til denne delen av landet. 

Rekken av beilere har vært lang, men til slutt falt valget på FK Haugesund. Hvorfor?

- Jeg føler at spillestilen til FK Haugesund passer meg bra. Dette er en klubb som kan hjelpe meg til å bli en enda bedre fotballspiller. Etter å ha hilst på spillergruppa i formiddag er jeg helt trygg på at dette er et sted hvor det er lett å komme inn, få spilletid og utvikle seg videre, sier Zafeiris.

Til Norge som niåring

Midtbanespilleren har rukket å posisjonere seg som en av Obosligaen aller beste spillere - og med det også en av landets mest løfterike talenter. Men hva slags spillertype er han egentlig?

- Jeg liker å ha ballen i beina og være en playmaker. Det å skape ting, distribuere ballen og sette i gang angrep er mine fremste kjennetegn. Defensivt er jeg en spiller som er uredd og som tør å gå i duellene og trøkke litt til, sier Zafeiris som opprinnelig er født i den greske hovedstaden Athen, men som kom til Norge som ni-åring i 2012.

Med suksess kommer også forventninger. Hvordan takler han det å være en spiller mange venter seg mye av i fremtiden?

- Det gir meg bare motivasjon. Jeg forsøker alltid å jobbe så hardt som jeg kan og hele tiden bli bedre. Det er selvsagt gøy å høre at folk har troen på meg og at jeg er blant landets største talenter.

Snart på TV2

Den sentrale midtbanespilleren frykter ikke treningsregimet i FK Haugesund. Snarere tvertimot. Den unge og ærgjerrige spillergruppa bør passe han som hånd i hanske.

- Det passer meg perfekt. Jeg er akkurat den samme typen selv og kommer til å skli rett inn i gruppa og bidra til at det bare blir enda bedre.

Nå venter en høstsesong utlånt til Grorud før han er tilbake og klar til sesongoppkjøringen i januar, men før den tid byr det seg en fin anledning til å bli enda bedre kjent med FK Haugesunds nye midtbanespiller. Zafeiris og de øvrige Grorud-spillerne spiller nemlig hovedrollen i en TV-serie som snart kommer på TV2. 

- 'Grorud Underdogs' kommer 31. august, så man kan bli bedre kjent med både meg og Grorud i den serien. Jeg synes det er gøy å kunne fullføre sesongen med Grorud og bidra til at de holder plassen i Obos-ligaen, avslutter 18-åringen i blåsten ved Haraldsstøtta fredag ettermiddag. 

Christos Zafeiris blir dermed overgangsvinduets sjette signering etter at Torje Naustdal, Martin Samuelsen, Alexander Søderlund, Sulayman Bojang og Anders Bærtelsen har signert for FK Haugesund denne sommeren.

Annonse fra Eliteserien: