- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene

Oskar Hrafn Thorvaldsson fikk se et FK Haugesund redusert til 10 mann kjempe seg tilbake i tirsdagens treningskamp.

En sen utligning fra straffemerket sørget for 1-1 i tirsdagens treningskamp mellom FK Haugesund og Vancouver Whitecaps, men før man hadde kommet så langt hadde det rukket å skje mye i løpet av de to omgangene på Marbella Football Center. 

Blant annet ble Egil Selvik utvist i det 37. minutt etter å ha vært ute og reddet med hendene utenfor egen 16-meter i en omgang hvor FK Haugesund ellers hadde mye ball uten å produsere de virkelig store mulighetene. 

Etter hvilen skulle en misforståelse føre til forvirring i de bakre rekker og motstanderen fra Kanada kunne enkelt trille inn 1-0. Med kun ti mann var det likevel et FK Haugesund som viste god moral som var fullt på høyde med motstanderen tross tallmessig underlegenhet og det var derfor lite å si på at man fikk se en utligning like før slutt i det Troy Engseth Nyhammer ekspederte et straffespark i mål med kun to minutter igjen av ordinær spilletid.

På overtid var FK Haugesund farlig nær å ta ledelsen, men Whitecaps fikk avverget og oppgjøret endte dermed 1-1. Det er også verdt å nevne at kanadenserne misbrukte et straffespark på stillingen 1-0.

Skulle være modige og aggressive

Oskar Hrafn Thorvaldsson var fornøyd med mye av det han fikk se denne tirsdagen.

- Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene. Det spilte liten rolle at vi ble redusert til ti mann. Utgangspunktet vårt før kamp var at vi ville skape en prestasjon hvor vi våget å være modige og aggressive. Vi skulle spille sammen som et lag og være dedikerte til planen og til lagkameratene og det syntes jeg vi gjorde veldig bra. Jeg fikk se mange fine spill- og pressekvenser. Selvsagt kommer det også noen feil, men det kan vi leve med så lenge spillerne våger å gå ut av komfortsonen. Resultatet er ikke så viktig som det prestasjonen er i dag, sier Fk Haugesunds hovedtrener Oskar Hrafn Thorvaldsson etter kampen. 

Før kampen var det planlagt bytter i både pausen og i henholdsvis det 60. og 75. spilleminutt -dette for å sikre at alle kampklare spillere fikk testet seg. Av spillere som så oppgjøret fra tribunen tirsdag ettermiddag fant man Sondre Liseth, Bilal Njie, Bruno Leite og Martin Alvsaker.

- Utvisningen betyr egentlig ikke så mye i så måte. Når man er en mann mindre får man se både karakter, vilje og dedikasjon samt at laget holder sammen. Den siste halvtimen av kampen har vi en gjennomsnittsalder på langt under tjue år, så det er unge spillere som står opp mot et MLS-lag noe som er fantastisk å se. Det beviser hvor godt det har vært jobbet i Kraftakademiet og vi er på alle måter fornøyde med hvordan man fremsto som lag. Dette er noe vi kan ta med oss inn i de neste kampene.

Neste treningskamp spilles tirsdag 6. februar mot BK Häcken i Marbella.

Se bilder fra kampen.

Kampfakta

FK Haugesund - Vancouver Whitecaps 1-1 (0-0)

Marbella Football Center

0-1 53. min. Fafa Picault

1-1 88. min. Troy Engseth Nyhammer

Gult kort: Amidou Traore, FKH

Rødt kort: Egil Selvik, FKH

FKHs beste: Anton Logi Ludviksson

FK Haugesund: Egil Selvik,  Claus Niyukuri (46. Oscar Krusnell), Anders Bærtelsen (65. Madiodio Dia), Ulrik Fredriksen (46. Hlynur Freyr Karlsson), Peter Therkildsen (65. Mikkel Hope), Morten Konradsen (46. Sander Håvik Innvær), Amidou Traore (36. Amund Wichne), Anton Logi Ludviksson (63. Almar Grindhaug) - Julius Eskesen (63. Emir Derviskadić), Sory Diarra (46. Ismael Seone (72. Troy Engseth Nyhammer fra )), Sebastian Tounekti (46. Jong-min Seo (72. Petchu)).

Annonse fra Eliteserien: