Joacim Holtan til FK Haugesund

FK Haugesund henter angrepsspiller fra Bryne.

Sist han var i Haugesund så han rødt, men torsdag gikk det langt fredeligere for seg da Joacim Holtan besøkte Haugesund Sparebank Arena. Den 23 år gamle Bryne-angriperen skrev nemlig under en fireårskontrakt samt unngjorde alle øvrige formaliteter som gjør sørlendingen til vinterens fjerde signering.

Sesongkort 2022: Få ditt eget faste seste på FK Haugesunds hjemmekamper.

- Mitt eneste besøk her på stadion endte med to gule kort og utvisning mot Vard i 2020, sier angrepsspilleren som var sterkt delaktig i Bryne-opprykket fra PostNord-ligaen samme sesong. 

15 mål på 17 seriekamper bar bud om at Holtan ville bli sentral for jærbuene også i Obosligaen, og med 15 scoringer i serie og cup viste 23-åringen seg målfarlig også på nest øverste nivå.

Fra Vennesla og Vindbjart

Holtan, opprinnelig fra Vennesla, ser frem til å prøve seg i Eliteserien - kun to og et halvt år etter at han spilte fotball på nivå fire i det norske seriesystemet.

- Jeg føler meg klar for å ta et nytt steg. I fjor scoret jeg 11 seriemål for et Bryne-lag som ofte slet med å produsere muligheter så jeg ser frem til å teste meg i Eliteserien. Jeg hadde godt av de to sesongene i Bryne og jeg utviklet meg mye i løpet av min tid på Jæren og føler jeg tok nivået i Obosligaen veldig greit. Siden FK Haugesund er en Eliteserieklubb i Rogaland har jeg ofte tenkt at de kunne bli neste stoppested for meg, sier Holtan som foruten kontraktssignering også unnagjorde medisinske tester torsdag formiddag. 

Holtan hoved.png
Joacim Holtan kan skue utover sin nye hjemmebane.

Notorisk målscorer

Foruten to veldig produktive sesonger i Bryne, under blant andre FK Haugesunds assistenttrener Even Sels myndige ledelse, kan Holtan se tilbake på mange sesonger i IK Starts ungdomsavdeling før han etter et kort opphold i Kristiansandsklubben Torridal skrev under for Mandalskameratene. På sine 30 kamper for de grønne og hvite mandalittene scoret FK Haugesunds nye angrepsvåpen hele 37 mål på nivå fem og fire før han ble klar for Bryne FK i 2020.

På Jæren bokførte Joacim Holtan siden 30 scoringer på 50 kamper i løpet av sine to år i klubben.

- Joacim er en spiller jeg vil tro alle klubber i norsk toppfotball har fulgt med på de siste sesongene. Han har vist seg som en særdeles effektiv avslutter som vi tror vil kunne markere seg også i Eliteserien. I tillegg tilfører han oss mer fart i de fremste rekkene, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.  

Joacim Holtan har signert en kontrakt med FK Hagesund som strekker seg ut sesongen 2025.

Annonse fra Eliteserien: