Klar for Toulouse

Mikkel Desler selges til Frankrike.

Tirsdag ettermiddag ble det klart. Mikkel Desler forlater FK Haugesund og norsk Eliteserie til fordel for fransk andredivisjon og den tradisjonsrike klubben Toulouse FC. 

26-åringen som kom til FK Haugesund fra Odense Boldklub før 2019-sesongen var på utgående kontrakt og forlater dermed Haugalandet etter to og et halvt år i klubben.

Før ankomsten til Norge var høyrebacken fra Assens på Fyn inventar på diverse aldersbestemte landslag i Danmark og rakk å spille 121 kamper for Odense Boldklubb.

Desler 2.jpg
Mikkel Desler flytter til Frankrike og Toulouse FC. Foto: Christoffer Andersen / NTB.

Til tradisjonsrik klubb

Toulouse rykket ned fra Ligue 1 etter 2019/20-sesongen, men er blant favorittene til å rykke opp igjen til fransk fotballs øverste nivå denne sesongen. Norske Ruben Gabrielsen spiller allerede for den ambisiøse klubben som har tilhold syd i Frankrike, og tidligere har også Daniel Braaten trukket i den lilla- og hvitstripete drakten.

- Mikkel er et godt eksempel på hvordan spillere som har kjørt seg litt fast i karrieren får en ny vår i FK Haugesund og siden tar steget videre ut i fotballverden. Han har levert på høyt nivå siden dag én og vokst frem til å bli kanskje den aller beste høyrebacken i Eliteserien. Når Toulouse kom med et tilbud vi syntes var godt nok føles det riktig å slippe han til Frankrike nå, selv om det selvsagt er trist å miste en spiller som har vært en flott representant for FK Haugesund både på og utenfor banen, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Mikkel Desler fikk totalt 79 offisielle kamper for FK Haugesund samt bokførte seg for to scoringer og 13 assists i løpet av sine to og et halvt år som FK Haugesund-spiller.

Annonse fra Eliteserien: