Klar for tre nye år

Jostein Grindhaug fortsetter i sjefsstolen.

Han har vært selve personifiseringen på FK Haugesund siden oppstarten for 28 år siden og slik blir det også i fortsettelsen. Tirsdag ettermiddag ble nemlig Jostein Grindhaug enig med klubben om en ny treårsavtale som hovedtrener.

- Jeg kjenner på akkurat den samme sulten og den samme ærgjerrigheten som jeg gjorde da jeg overtok treneransvaret i 2009. Vi har en ung, men veldig spennende spillergruppe med stort utviklingspotensiale som jeg ser frem til å jobbe med sammen med resten av trenerteamet i årene fremover, sier Jostein Grindhaug i forbindelse med kontraktsigneringen tirsdag ettermiddag.

Jostein Grindhaugs FKH-karriere startet allerede tilbake i 1994 - da som spiller. Med unntak av et kort opphold i 2000 spilte Grindhaug siden nesten 14 sesonger i FKH-drakten før han la opp etter 2007-sesongen. På det tidspunktet hadde FK Haugesunds hovedtrener bokført 220 offisielle FKH-kamper som spiller.

Andre periode som hovedtrener

Det skulle kun gå et år før Jostein Grindhaug var tilbake i fotballmanesjen - da som hovedtrener i FK Haugesund - og på første forsøk ledet han klubben tilbake til Eliteserien i 2009. Etter opprykket etablerte FK Haugesund seg som et stabilt toppserielag og sikret seg tredjeplass og europacupspill i 2013. Etter 229 offisielle kamper som FKH-trener overlot Grindhaug siden hovedtreneransvaret til Mark Dempsey høsten 2015.

NTB_ZmFcyRM6Iis.jpg
Året er 2010 og Jostein Grindhaug leder FK Haugesunds i sin første Eliteserie-sesong. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Fra og med sesongen 2016 og frem til og med 2018 var Jostein Grindhaug siden sportssjef i FK Haugesund, før han returnerte til trenermanesjen før sesongen 2019 hvor han blant annet ledet FK Haugesund til lagets andre cupfinale og til tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Der røk man til slutt ut med knapp margin mot nederlandske PSV Eindhoven.

Førstevalg

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at det har vært klubbens klare ønske at Jostein Grindhaug fortsetter som hovedtrener.

- Jostein er en garantist for fortsatt toppidrettskultur i FK Haugesund. Ingen kjenner klubben bedre enn Jostein, hvilke muligheter klubben har og hvordan man får hentet det beste ut av medarbeiderne og omgivelsene. Vi er en klubb som alltid har som mål å levere resultater som overgår ressursene og ingen er bedre egnet til å lede trenerteamet vi har satt sammen for å oppnå de sportslige målene vi har for fremtiden enn Jostein, sier Eirik Opedal.

Fra og med 2022 kommer trenerapparatet i FK Haugesund til å består av hovedtrener Jostein Grindhaug, assistenttrenerne Espen Bull-Tornøe og Even Sel, keepertrener Kamil Rylka og fysisk trener Harald Andreassen.

Jostein Grindhaugs nye kontrakt strekker seg ut sesongen 2024.

Annonse fra Eliteserien: