Lånes ut til FH på Island

Kjartan Kari Haldorsson spiller i islandsk toppserie i 2023.

Annonse:

Etter å ha overbevist under prøvespill sist høst signerte Kjartan Kari Haldorsson for FK Haugesund før nyttår. Nå er det klart at den 19 år gamle islendingen lånes ut til den islandske toppklubben FH (Fimleikafélag Hafnarfjarðar) for sesongen 2023.

- Kjartan er en del av våre fremtidsplaner, men får et bedre nivå å utvikle seg på med spill i hjemlig toppdivisjon denne sesongen. Spranget fra nivå to på Island og til det å konkurrere om en plass i lagoppstillingen hos oss er veldig stort, så det at han får et mellomskjær i Hafnarfjarðar er bare gunstig mtp hans videre utvikling, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Halldorsson kom til FK Haugesund fra den islandske andredivisjonsklubben Grøtta før denne sesongen og har gått gradene på aldersbestemte landslag hjemme på Island. Foruten spill på G16- og G17-nivå har islendingen tilbragt det siste halvannet året som G19-landslagsspiller og også trent med det islandske U21-landslaget.

Hafnarfjarðar ble forrige sesong nummer 10 i islandsk toppserie og kan se tilbake på åtte seriemesterskap og to cuptriumfer etter tusenårsskiftet. I sin ungdom spilte også Aleksander Søderlund 18 kamper for klubben. 

Annonse fra Eliteserien: