Lånes ut til Start

Joacim Holtan spiller sesongen ut i gult og svart.

Annonse:

Onsdag morgen satte Joacim Holtan kurs for Kristiansund for å gjennomgå medisinsk undersøkelse på Sparebanken Sør Arena. 24-åringen fra Vennesla skal hjelpe IK Start med å sikre seg en av play off-plassene mtp opprykk fra Obosligaen og torsdag formiddag var alle formaliteter i forbindelse med utlånet fra FK Haugesund i orden.

Joacim Holtan kom til FK Haugesund fra Bryne i vinter og står med 15 kamper i serie og cup etter ankomsten til Haugesund Sparebank Arena. 

- Kan få en sentral rolle

Utlånsavtalen motiveres av sportslig leder Eirik Opedal med behovet for spilletid.

- Som alltid i forbindelse med utlån handler det også i Joacims tilfelle om spilletid. Han får trolig en sentral rolle i Start denne høsten og vil ha godt av å spille hele kamper på høyest mulig nivå. Start jakter opprykk og Joacim kan fort bli tungen på vektskålen for Sindre (Tjelmeland) og Endre (Eide) i deres jakt på en av play off-plassene, sier Opedal.

Sørlendingen tilbragte mange sesonger i IK Starts ungdomsavdeling før han etter et kort opphold i Kristiansandsklubben Torridal skrev under for Mandalskameratene sommeren 2018. På sine 30 kamper for de grønne og hvite mandalittene scoret Holtan siden hele 37 mål på nivå fem og fire før han ble hentet til Bryne FK i 2020.

Utlånsavtalen mellom FK Haugesund og IK Start strekker seg ut inneværende sesong.

Annonse fra Eliteserien: