Lånes ut til Vard

Andreas Endresen spiller sesongen ut i PostNord-ligaen.

En åpning i regelverket tillater at unge spillere med proffkontrakt kan lånes ut til en annen klubb utenom overgangsvinduet. Den muligheten benytter FK Haugesund og Sportsklubben Vard seg av når Andreas Endresen nå blir å finne i sportsklubbens røde og blå drakt fremover.

18-åringen som opprinnelig kommer fra Skudeneshavn står med seks alderbestemte landskamper for Norge fordelt på G16 og G18-landslagene og foreløpig tre opptredener i norsk Eliteserie.

Gode relasjoner

Sportslig leder Eirik Opedal peker på at utlånet blir siste tilskudd til en lang rekke av lignende avtaler som de to klubbene har inngått de siste sesongene. Nåværende Vard-spillere som Erling Flotve Myklebust, Dennis Horneland og Jacob Kvarven har alle blitt lånt ut fra FK Haugesund til Sportsklubben Vard på et tidspunkt i karrieren.

- Vi benytter oss av muligheten til å sende Andreas på et kortidslån til Vard som føyer seg inn i rekken av andre utlånsavtaler som har sett unge FK Haugesund-spillere gå samme vei på utlån de siste sesongene. Det oppleves som en vinn-vinn-situasjon for begge klubber der våre unge spillere får spilletid på et godt nivå, mens Vard får tilgang til spillere som kan være med og bidra til at de får realisert målsettingene om å være konkurransedyktige og hevde seg i toppen av PostNord-ligaen. Det er fint at relasjonen mellom klubbene gjør veien kort til spilletid i PostNord-ligaen for våre unge spillere. 

Kjente trenerkrefter

Vard trenes av Kolbjørn Fosen, mangeårig utviklingstrener i FK Haugesund, hvilket gjør det ekstra interessant å sende unge FKH-spillere til klubben.

- Vi kjenner jo "Kolla" særdeles godt og vet hva han har å tilby til unge spillere både i trening og kamp. Det spiller også inn ved en slik beslutning.

Utlånet av Andreas Endresen åpner for at spilleren kan hentes tilbake på kort varsel innen en bestemt dato dersom behovet skulle tilsi det, men er i utgangspunktet ment å vare ut resten av sesongen.

Endresen er allerede spilleklar for Vard når klubben møter Notodden torsdag ettermiddag.

Annonse fra Eliteserien: