Ny angrepsspiller på plass

Alioune "Badou" Ndour er klar for FK Haugesund.

Vinterens tredje signering er et faktum. Dette etter at senegalesiske Alioune Ndour - best kjent som 'Badou' - gjennomførte medisinsk sjekk og signerte en treårskontrakt med FK Haugesund mandag formiddag.

23-åringen kommer fra Sogndal hvor han har tjenestegjort i to sesonger etter først å ha tilbragt to år i Florø Sportsklubb. Forrige sesong scoret det nyeste tilskuddet til FK Haugesund ved ni anledninger for Sogndal, og totalt står Badou med 80 kamper i norsk fotball fordelt på serie og cup siden 2017.

- Jeg er veldig fornøyd med å komme hit og ser frem til å jobbe med gode trenere og lagkamerater slik at jeg utvikler meg og blir en bedre spiller. Jeg har sett mye på Eliteserien og føler meg moden for å prøve meg på dette nivået, sier Badou i etterkant av kontraktssigneringen.

Senegaleseren ser frem til å slutte seg til landsmannen Ibrahima Wadji i Haugesund.

- Det er selvsagt veldig spennende å komme til en ny klubb og få nye lagkamerater - og jeg kjenner flere av spillerne her fra tidligere. Det virker som en fin gjeng som jobber sammen og som er opptatt av å gjøre hverandre bedre. Det ser jeg frem til å bidra til fremover.

Badou hjemmedrakt
"Badou" er klar for tre sesonger i FK Haugesund-drakten.

Kom til Norge som 19-åring

Ndour er opprinnelig fra Dakar i Senegal og ble i ung alder del av ungdomsakademiet Sacre Coeur i hjemlandet. Deretter fortsatte karrieren i Dubai og Khor Fakkan Club før den daværende Obosliga-klubben Florø hentet han som 19-åring til Norge. Totalt fikk Badou 37 kamper for Florø i 2017 og 2018 og etter ytterligere to sesonger i Sogndal tar den anvendelige angrepsspilleren nå steget opp i Eliteserien.

- Vi er veldig fornøyde med å ha blitt enige med Sogndal om en overgang. Vi ser stort potensiale i 'Badou' som kommer med en rekke spennende ferdigheter og kvaliteter - ikke minst fart, luftstyrke og nese for mål. Han er også en allsidig spiller som kan bekle både rollen som kant og som spiss. Selv om han nå skal opp et nivå er vi trygge på at han vil komme til sin rett også i Eliteserien og vi ser frem til å bidra til hans videre utvikling som spiller, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Badou, som har fått drakt nummer 25, har sin første fellestrening med nye lagkamerater i Storhall Karmøy tirsdag formiddag.

Spillerfakta

  • Navn: Alioune «Badou» Ndour

  • Fødselsdato: 12. oktober 1997

  • Nasjonalitet: Senegal

  • Fødeby: Dakar

  • Tidligere klubber: Sacre Coeur (Senegal), Khor Fakkan Club (Dubai), Florø Sportsklubb og Sogndal Fotball

  • Posisjon: Angrepsspiller

Annonse fra Eliteserien: