Ny angrepsspiller på plass

Michee Ngalina er klar for FK Haugesund.

Annonse:

Lørdag morgen fullførte kongolesiske Michee Ngalina medisinsk test og skrev under papirene som gjør han til FK Haugesund-spiller de neste 12 månedene. Angrepsspilleren kommer på lån fra tyrkiske Göztepe og har sin første trening med nye lagkamerater allerede lørdag formiddag.

23 år gamle Ngalina har forut for sin tid i tyrkiske Göztepe hatt tilhold i USA. Etter å ha startet karrieren utenfor hjemlandet i Montverde Academy i Florida har den 1,80 centimeter høye angrepsspilleren spilt for Betlehem Steel, Philadelphia Union, Colorado Spring Switchbacks og MLS-klubben Los Angeles FC. 

- Jeg er født og oppvokst i Kinshasa i Kongo og dro til USA for skolegang og fotball da jeg var i tenårene. Der signerte jeg ganske fort for en profesjonell klubb og siden har jeg vært litt forskjellige steder i USA før jeg dro til Tyrkia og Göztepe i januar. Nå ser jeg frem til å fortsette karrieren her i Haugesund, sier 23-åringen.

Årets Unge Spiller i USL

FK Haugesunds nye signering har tidligere også representert hjemlandet Kongo på aldersbestemt landslagsnivå og i sin siste sesong i USA innen overgangen til tyrkisk fotball i januar scoret han fjorten mål og serverte ni assists for Colorado Spring Switchbacks i United Soccer League (USL) - divisjonen under den øverste amerikanske ligaen; MLS. 

Han ble også kåret til Årets Unge Spiller i USL forrige sesong.

- Jeg har snakket med Faris i Bodø/Glimt som jeg spilte med i USA og han har fortalt meg veldig mye bra om norsk fotball. Jeg tror jeg har godt av å få flest mulig erfaringer med ulike typer fotball i forskjellige land og tror at spillestilen min vil passe godt inn her. Jeg er en ganske rask spiller som liker å gjøre meg spillbar i ledige rom og håper å få utnyttet de kvalitetene også her, sier kongoleseren.

Artikkelbilde MN.png
Michee Ngalina er klar for FK Haugesund.

Passer godt til profilen

Sportslig leder Eirik Opedal ser frem til å få Ngalina på plass og inn i fotballhverdagen i Haugesund.

- Ngalina er en spiller med flere ferdigheter og passer veldig godt inn i profilen på spillere vi er på jakt etter. Han har både fart, et stort avslutningsregister og kan brukes i flere offensive posisjoner. Han kommer også direkte fra sesongoppkjøring og innledende serierunder i tyrkisk fotball og er dermed i kampform selv om han helt sikkert vil trenge litt tilvenning til nye omgivelser, sier Opedal.

Ngalina har skrevet under en lånekontrakt med FK Haugesund som strekker seg frem til 31. juli 2024.

Annonse fra Eliteserien: