Ny utviklingssjef på plass

Sancheev Manoharan er ny leder av Kraftakademiet.

FK Haugesund har nok en gang sett i retning av Danmark for å finne klubbens nye utviklingssjef - nærmere bestemt til den danske Superliga-klubben AGF Aarhus.

Sancheev Manoharan (35) kommer til Haugesund fra stillingen som U17-trener i den danske klubben etter å ha tjenestegjort som trener på ulike nivåer i talentavdelingen til AGF Aarhus siden 2011. 

- Jeg trigges veldig av denne oppgaven. Akademiet her er godt rigget for videre utvikling og jeg håper å kunne bidra med erfaringene mine fra AGF slik at Kraftakademiet blir en enda bedre utviklingsarena for unge spillere. På noen områder tror jeg det er mulig å ta relativt store steg ganske raskt. FK Haugesund er en klubb som må få mye ut av begrensede ressurser og det er et utgangspunkt som passer godt til min arbeidsfilosofi. 

Trenerfilosofi

Kraftakademiets nye utviklingssjef har UEFA Elite Youth A-lisens, myntet spesifikt på spillerutvikling, og kommer fra det som er ansett for å være blant Skandinavias beste utviklingsmiljøer for unge spillere.

- Jeg er opptatt av å hele tiden ha fokus på å bli bedre. Som ung fotballspiller i Skandinavia har man det gjerne veldig komfortabelt utenfor fotballen sammenlignet med spillere fra andre deler av verden og skal man kunne klare å konkurrere i møte med spillere som vil opp og frem andre steder er det viktig at man hele tiden har som mål å bli enda bedre i morgen. Man må ville det like mye som f.eks en spiller i ungdomsavdelingen til Dinamo Zagreb. Det mentale fokuset er jeg veldig opptatt av i møte med unge spillere, sier 35-åringen. 

IMG_20220110_110923__01.jpg
Sancheev Manoharan er på plass i FK Haugesund.

Manoharan hilste på sine nye kollegaer på Haugesund Sparebank Arena mandag formiddag og i løpet av våren flytter resten av familien etter til Norge.

- For meg er det også viktig at man som klubb har et bestemt avtrykk. Det vil si at man skal kunne se et tydelig definert FK Haugesund-lag som spiller. I det ligger det å bidra til at spillerne har et avklart forhold til hva som forventes av de - både på og utenfor banen.

Ny jobb. Nytt land. Ny klubb.

Med sine 10 år i AGF-systemet er FK Haugesunds nye utviklingssjef den treneren i Danmark som ved inngangen til 2022 kommer med lengst sammenhengende fartstid i danske akademier. At det vil bli en overgang å flytte til ny jobb i et nytt land og en ny klubb er Manoharan forberedt på.

- Jeg ser det som en stor utfordring å flytte til Norge og ser frem til å få nye impulser for både meg og familien. Det er noe av det som gjør stillingen som utviklingssjef i et nytt land spennende. Selv om det er litt mindre dimensjoner i FK Haugesund enn det jeg har vært vant til i AGF tror jeg at jeg kan ta med meg mye fra akademidriften i Aarhus hit til Haugesund.

Manoharan blir med det den fjerde danske utviklingssjefen på rad i FK Haugesund og overtar stafettetpinnen etter Sebastian Brydegaard, Søren Lykke og Henrik Clausen som alle har hatt det overordnede fagansvaret for akademidriften tidligere.

Dansk akademikompetanse

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal forteller at det ikke er tilfeldig at man igjen så i retning av Danmark for å finne ny utviklingssjef. 

- Vi har tatt oss god tid og hatt flere sterke søkere på stillingen som ny utviklingssjef. I Sancheev får vi en utviklingssjef som har den danske akademimodellen i blodet, en modell Kraftakademiet også er sterkt inspirerert og påvirket av, og som kan videreføre og utvikle det gode arbeidet hans forgjengere har lagt ned tidligere. Danskene ligger gjerne åtte-ti år foran oss i utviklingen av sine akademier så det har vært viktig for oss å videreføre kursen vi har holdt de siste årene for å over tid kunne ta igjen forspranget, sier Opedal.

Annonse fra Eliteserien: