Rasmus Good blir ny G17-trener

Flytter fra Danmark til Haugesund.

Onsdag ettermiddag ble trenerkabalen i Kraftakademiet endelig komplett i det Rasmus Good skrev under kontrakten som binder han til FK Haugesunds utviklingsavdeling de neste tre årene. Første jobb som venter fra nyttår er stillingen som ny hovedtrener for FK Haugesunds G17-lag.

Good kommer senest fra stillingen som hovedtrener for Københavnklubben B93s damelag og har tidligere jobbet i flere av Danmarks beste akademier. 

- Jeg startet trenerkarrieren for 16 år siden i en liten klubb i Danmark og tok først steget videre til Sønderjyske og siden til Vejle Boldklub hvor jeg var i seks år og ansvarte for alt fra G7 til G12. Der ble jeg siden utviklingssjef for de årgangene og dro til FC Nordsjælland hvor man hadde samlet veldig mange dyktige folk og produserte mange talenter som siden ble solgt. I Nordsjælland fikk man veldig mye ansvar og overført masse kunnskap fra blant annet Kasper Hjulmand som dengang var a-lagstrener og nå dansk landslagssjef, sier Good på flytende norsk.

Bygget opp damesatsingen i B93

32-åringen er nemlig født og oppvokst i Norge, nærmere bestemt Bærum, men flyttet til Danmark da han var sju.

- Årene i Nordsjælland var på mange måter den store fotballutdannelsen hvor jeg opplevde enorm utvikling. Etter det dro jeg til FC Københavnhvor jeg i tillegg til å være assistenttrener for G11 også var analytiker for klubbens G17-lag - og også hjalp til rundt Superliga-laget og i Europa League på hjemmekamper. Mens jeg var i FCK fikk jeg siden tilbud om å være med å bygge opp damesatsingen i B93. Vi startet med nesten helt blanke ark, men har i løpet av disse tre og et halvt årene produsert en lang rekke spillere som gjør seg gjeldende i både Champions League og i dansk toppdivisjon og vi ble kjent for å være veldig dyktige på å utvikle spillere.

IMG_1541.jpg
Rasmus Good kommer til Haugesund med 16 års trenererfaring i bagasjen.

Sancheev tok kontakt

Når FK Haugesund siden søkte etter ny trener som skal være med og realisere klubbens ambisiøse planer på spillerutviklingsfeltet var veien derfor kort til å ta en telefon til København. 

- Jeg kjenner Sancheev veldig godt fra tidligere, helt tilbake fra tiden i Vejle, og han kontaktet meg om stillingen her i Haugesund. Måten Sancheev snakket om ambisjonene og muligheten som byr seg her gjorde at jeg tenkte at dette må jeg bli med på

Nå blir Good en av fire hovedtrenere i Kraftakademiet. I 2024 ansvarer Espen Elvemo for G13, Milenko Caceres for G15, Rasmus Good for G17 og Øyvind Hompland for G19-laget som også spiller 3. divisjon kommende sesong.

- Det tenner en glød i meg når man ønsker å bruke spillerutvikling som et av midlene for å komme tilbake til toppen av norsk fotball, så tankene om hvordan akademiet skal utvikle seg og jobbe er noe jeg liker veldig godt. Det minner mye om tiden da jeg var i FC Nordsjælland og hvordan man brukte kunnskapsdeling til å bygge en av dansk fotballs beste utviklingsavdelinger. Jeg ser mye av det samme potensialet her, sier Good.

Rasmus Good tiltrer 1. januar og har skrevet under en treårskontrakt som strekker seg ut 2026.

Annonse fra Eliteserien: