Seier mot divisjonskollega

Solfrid Hetleflåt Bråthen tegnet seg for to fulltreffere mot Stord.

Annonse:

Det er fortsatt lenge til seriestart, men søndagens treningskamp mot Stord som også står for motstanden i seriepremieren 20. april ble av det oppløftende slaget. Gjestene fra Sunnhordland, forøvrig ledet av tidligere FKH-spiller Øyvind Mellemstrand, måtte nemlig se seg slått 3-1 etter en forestilling der FK Haugesund i store perioder var det førende laget.

Åpningsminuttene var riktignok jevnspilte, men den siste halvtimen av første omgang festet FK Haugesund et godt grep om kampbildet. Det var derfor ingen ting å si på at Natalie Velde kunne sende FK Haugesund i føringen med en heading midtveis inn i omgangen. Før sidebytte rakk dessuten Solfrid Hetleflåt Bråthen å doble ledelsen med en avslutning ned i keepers høyre hjørne.

Jevnere etter pause

Etter hvilen fortsatte FK Haugesund å produsere flere fine muligheter, men det var gjestene fra Stord som etter drøye kvarteret av andre omgang kunne redusere til 1-2. Etmålsledelsen sto seg derimot kun i drøyt et minutt før Solfrid Hetleflåt Bråthen på ny testet skuddbeinet fra distanse og med en velplassert avslutning sendte FK Haugesund opp i 3-1-ledelse.

Etter scoringen jevnet søndagens oppgjør i Storhall Karmøy seg mer ut og de hvitkledde gjestene var fullt på høyde i deler av andre omgang - dog uten å komme til de virkelig store mulighetene.

Divisjonskollegaene FK Haugesund og Stord møttes i Storhall Karmøy søndag ettermiddag.

- En bra gjennomkjøring

Årets andre treningskamp endte dermed med en fortjent seier og Thomas Dahle sa seg godt fornøyd med det spillerne viste i løpet av 90 minutter.

- Vi får jobbet med prinsippene vi har brukt tid på i det siste - spesielt dette med høyt press og medium press - og når vi gjør det samlet ser vi at det er veldig effektivt. Samtidig har vi faser hvor vi ikke klarer å holde det oppe, men jeg synes uansett at vi ser mye mer ut som et lag som er samlet i dagens kamp enn i den forrige. Vi gir fra oss veldig lite rom inn bak oss og den bakre fireren klarer seg veldig bra. Totalt sett er det en bra gjennomkjøring sier FK Haugesunds trener.

Ydmyk tomålsscorer

Fornøyd med lagets prestasjon var også dagens tomålsscorer Solfrid Hetleflåt Bråthen.

- Jeg synes dette var veldig bra. Kjekt at vi får en seier vi har lengtet etter. I dag synes jeg vi jobber veldig godt sammen og viser at vi begynner å få dette til. Vi kommer til å møte Stord også i seriespillet så dette er en kamp som er med og setter litt standarden for hva som venter oss denne sesongen.

Hetleflåt Bråthen tegnet seg også for scoring i årets første treningskamp, og med to nye nettkjenninger i dag skulle man tro at spissen satte følelsen av nettsus høyt oppe på lista over ting å ta med seg for egen del.