Signerte langtidskontrakt

Peter Therkildsen blir FKH-spiller på permanent basis.

Da er det klart. Peter Therkildsen blir FK Haugesund-spiller også kommende sesong etter å ha signert en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2024. Den danske 22-åringen kom opprinnelig på lån til FK Haugesund fra Superliga-klubben AC Horsens i september og hentes nå til norsk fotball og Haugalandet i en permanent overgang.

Midtbanespilleren fikk åtte kamper for FK Haugesund i serieinnspurten, hvorav seks fra start, og tegnet seg for to scoringer og en assist i Eliteserien. 

- Jeg er veldig fornøyd med å ha skrevet under en permanent avtale. Målet mitt med å reise til Haugesund i fjor høst var å få spille så mye som mulig, få vist meg skikkelig frem og få en sentral plass i laget. Det klarte jeg og jeg er veldig glad for å fortsette karrieren i FK Haugesund, sier 22-åringen.

FK Haugesunds nysignering kan bekle flere posisjoner og er opprinnelig fra Sjælland - nærmere bestemt Solrød Strand utenfor København.

Fotballkarrieren startet først i Solrød FC og siden i HB Köge før den 190 centimeter lange dansken som 19-åring gikk videre til Næstved BK i februar 2018 og siden til AC Horsens i dansk Superliga i juli 2019.

Liker norsk fotball

Midtbanespilleren mener fotballen som spilles i Norge har vist seg å passe hans egne kvaliteter på en bra måte.

- Mitt inntrykk er at man er mer offensive i tankegangen i norsk fotball og at man er mer opptatt av å ville skape noe og for eksempel utfordre en mot en, enn jeg synes man er i den danske Superligaen. Der opplever man oftere at lagene er mer opptatt av å ta hverandre ut i taktiske stillingskriger. Jeg klarte å tilpasse meg fort og ser frem til å utvikle meg videre sammen med resten av laget i årene som kommer. 

Therkildsen
Bodø/Glimts Fredrik Bjørkan og Peter Therkildsen i kamp på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Fornøyd sportslig leder

Therkildsen er for tiden hjemme på ferie i Danmark før han returnerer til Norge og Haugesund når sesongoppkjøringen starter i slutten av januar. 

- Peter har vært en tilvekst både på og utenfor banen, glidd veldig fint inn i spillergruppa og tilført oss kvaliteter og spisskompetanse som vi har ønsket mer av i midtbaneleddet. Samtidig tenker vi at dette bare er begynnelsen og at Peter har alle forutsetninger for å bli enda bedre i årene som kommer, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal i forbindelse med kontraktssigneringen.

Den nye avtalen med FK Haugesund strekker seg frem til 1. juli 2024.

Annonse fra Eliteserien: