Signerte samarbeidsavtalen

Tre stolte styreledere formaliserte damesatsingen i FK Haugesund.

Onsdagskvelden bød på mer enn bare nok en hjemmeseier i regnet på Haugesund Sparebank Arena. I pausen av oppgjøret mot Strømsgodset signerte nemlig styrelederne i henholdsvis Sportsklubben Haugar, Djerv 1919 og FK Haugesund samarbeidsavtalen som legger forholdene til rette for en ambisiøs satsing på damefotball i FK Haugesund fra og med neste sesong.

Onsdag 28. juli føyer seg dermed inn i rekken av merkedager for fotballen på Haugalandet, og for mange gikk nok tankene tilbake til tidlig 90-tall og de to moderklubbenes initiativ til å forene kreftene slik at FK Haugesund kunne bli en realitet.

Kjennes nytt og friskt

Etter at damesatsingen nå er styrebehandlet og vedtatt i alle de tre involverte klubben var det kun navnetrekkene til Leiv Helge Kaldheim (FK Haugesund), John Steinar Pedersen (SK Haugar) og Svein Lodden (Djerv 1919) som manglet for at alle formaliteter skulle være på plass.

Styreleder Svein Lodden i Djerv 1919 føler også at satsingen blir et friskt tilskudd til fotballen på Haugalandet.

- Absolutt. Jeg tror alle klubbene som er involvert føler på at vi er med på noe som kan bli et nytt fotballeventyr slik den felles satsingen på FK Haugesunds herrelag har utviklet seg til å bli.

Haugar gir fra seg plassen

For Sportsklubben Haugar, som gir fra seg plassen som damelaget holder i divisjonssystemet, kjenner man naturlig nok også på litt vemod oppe i det hele.

- Det er med litt vemod vi toner ned vår egen damesatsing i Haugar når vi nå gir fra oss plassen i seriesystemet, men det er utrolig kjekt å kunne være med og bidra til at jenter på Haugalandet i fremtiden kan får realisert drømmen om å spille for Haugalandets flaggskip på fotballfronten, erkjenner styreleder John Steinar Pedersen i Sportsklubben Haugar.

Ambisiøs satsing

Styreleder Leiv Helge Kaldheim i FK Haugesund kunne berolige alle de 2000 fremmøtte tilskuerne med at det ikke var de tre herrene med signeringsfullmakt som skulle lede arbeidet med å etablere damelaget slik at det var rigget og klart til seriestart neste sesong. 

- Vi har nedfelt en meget kompetent arbeidsgruppe som leder arbeidet med å gjøre satsingen slagkraftig fra og med kommende sesong, men vi står selvsagt ikke her og inngår en samarbeidsavtale uten at det også følger ambisjoner om sportslig suksess med i planene.  Nå håper vi det lokale næringslivet også blir med og bidrar til at vi kan realisere drømmene og målene vi har på vegne av damelaget.

FK Haugesunds damelag vil, etter alle solemerker, starte på nivå tre fra og med neste sesong avhengig av Haugars tabellplassering i 2021. 

Annonse fra Eliteserien: