Skrev proffkontrakt

Vegard Solheim har signert kontrakt ut 2024.

Det har vært en begivenhetsrik uke for Vegard Solheim.

Mandag var han med og slo Odd 4-0 på 16. mai, torsdag scoret 17-åringen sitt første offisielle mål på seniornivå for FK Haugesund i 3-1 seieren mot Djerv 1919 i Norgesmesterskapet og i timene før avspark  torsdag ettermíddag signerte Tysvær-gutten sin første proffkontrakt med klubben.

FK Haugesund - Bodø/Glimt: kjøp billett til søndagens kamp

Avtalen innebærer at Solheim blir profesjonell spiller i FK Haugesund, i første omgang ut 2024, etter å ha blitt hentet opp i a-stallen fra utviklingsavdelingen til FK Haugesund i februar.

Gikk gradene i Skjold

Vegard Solheim kommer opprinnelig fra Tysvær og spilte barne- og ungdomsfotball i Skjold før han til sesongen 2020 meldte overgang til FK Haugesund hvor han inntil i vinter har vært en del av G18- og rekruttlaget.

Solheim.jpg
Vegard Solheim har signert kontrakt ut 2024.

Midtbanespilleren som først fyller 18 år i august står med tre offisielle seniorkamper for FK Haugesund, to i Eliteserien og en i cupen denne sesongen, og har etter overgangen fra Skjold for to sesonger siden vært gjenstand for en voldsom utvikling som spiller.

- Det er naturlig å tilby Vegard proffkontrakt nå med tanke på det han har vist gjennom vinteren og våren. Han er en holdningssterk spiller med gode basisferdigheter og er fysisk godt rustet for et liv som fotballspiller, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Treningstalent

Nåløyet for å ta steget opp fra eget akademi og til å bli a-lagsspiller har aldri vært trangere enn det er i 2022. Solheim har med det gjort noe de fleste akademispillere drømmer om, men kun ytterst få klarer.

- Du kommer et lite stykke på vei med talent, men det som til syvende og sist avgjør om du klarer å ta steget opp til Eliteserien er hvor målrettet og dedikert du er. Vegard har talentet i bunn, men er også et treningstalent som alltid har som mål å bli bedre hver eneste dag han kommer på treningsfeltet. Den mentaliteten har han fått betalt for de siste årene og det er derfor han kan signere sin første proffkontrakt allerede nå som 17-åring, sier Opedal.

Vegard Solheims kontrakt strekker seg ut sesongen 2024.

Annonse fra Eliteserien: