Slo Djerv 1919 i lokalderby

Thor Ødegård og de øvrige G19-spillerne med prestisjetung seier.

Det ble et vindfullt og actionfyllt lokaloppgjør da FK Haugesund sine unge rekrutter tok imot Djerv 1919 i tidlig høstmørke på Gymnasbane 5 fredag kveld.

Det var de gulblå som tok initiativet i kampen og med et høyt aggressivt press klarte å stresse FK Haugesund da laget prøvde å spille seg ut bakfra. Dette førte til en gigantsjanse etter knappe to minutter ved Håvard Vatland Karlsen. Djerv 1919 fortsatte sitt aggressive press og var igjen farlig frempå da en lobb fra lang avstand gikk i stolpen, via keeper Frank Stople og ut til corner.

Etter startvanskene begynte FK Haugesund etter hvert å ta tak i kampen. Hjemmelagets første sjanse kom etter et hardt frispark av Andreas Endresen, hvor keeper måtte gi retur og midtstopper Jonas Braseth siden var centimetere fra å styre den harde returen i det tomme buret.

Etter dette bølget spillet frem og tilbake uten at det kom til de store farlighetene frem til pause.

Målrikt etter pause

Andre omgang ble langt mer underholdende enn den første. Knappe to minutter ut i omgangen forserte Haugesund-spiller Mathias Aastvedt Dahl oppover langs venstresiden og slo en perfekt vektet ball mellom Djerv 1919 sine midtstoppere og til Andreas Endresen som kaldt og rolig trillet ballen mellom beina på keeper.

Kampens andre mål var også av den fine sorten, da Mathias Aastvetd Dahl fant venstreback Eivind Helgeland som la et presist innlegg til målscorer Andreas Endresen som løp fra sin oppasser og plasserte ballen rolig i mål med sin venstrefot. Endresen dermed tomålsscorer.

I denne perioden hadde hjemmelaget god kontroll på begivenhetene og kun unøyaktighet på siste tredjedel gjorde at man ikke klarte å øke ledelsen ytterligere.

Andreas Endresen 1600
Tremålsscorer Andreas Endresen.

Tre x Endresen

Djerv 1919 kjente sin besøkelsestid etter en innøvd variant på innkast i det 71. minutt, da laget fikk straffe i det en av deres spillere ble klippet ned ved dødlinjen. Håvard Vatland Karlsen var siden sikker fra 11-meteren og reduserte til 2-1.

Kort tid etter ble nevnte Vatland Karlsen tomålsscorer med en resolutt heading på frispark. Dermed uavgjort i målprotokollen kort tid før slutt.

I opphetede sluttminutter var det FK Haugesund som satte det siste nådestøtet da Dreni Morina gjorde en god pressjobb på egen halvdel. Han fant Andre Hovland Lønning som slo en pasning i mellomrommet til Jørgen Jakobsen som igken løftet ballen inn bak Djerv 1919 sine midtstoppere. Andreas Endresen brukte hurtigheten og alene med keeper var spydspissen nok en gang iskald da han plasserte ballen sikkert i nettet bak en sjanseløs sisteskanse.

Dermed 3-2 og FKH-seier i møte med 'Gulgyttane'.

Se høydepunktene fra oppgjøret.

Høyt spenningsnivå

FKH-trener Espen Bull-Tornøe fikk langt på vei den kampen han ventet seg.

- Det ble som ventet en jevn, tøff og fysisk juniorkamp med et høyt tempo. Selvsagt kjekt for oss å vippe en jevn kamp i vår favør og det er god trening å øve seg på å takle mye følelser og høyt spenningsnivå for våre unggutter. Lokaloppgjør mot kompiser og klassekamerater vil alltid bety noe ekstra. Kampene mot Djerv 1919 er også god øving på defensiv dødball, ettersom vi møter et lag som både er gode og tunge på denne fasen av spillet.

I tillegg til tremålsscorer Andreas Endresen ble også Eivind Helgeland trukket frem av FKH-treneren etter kampen.

- Den store forskjellen på lagene i dag var Andreas Endresen som er matchavgjørende og iskald i avslutningsøyeblikkene når mulighetene byr seg. I tillegg syns jeg Eivind Helgeland, som har jobbet hardt og godt på trening over tid, gjør en solid prestasjon på venstrebacken.