Slutter i FK Haugesund

FK Haugesund og Even Sel skiller lag.

FK Haugesund og Even Sel har torsdag blitt enige om en fratredelsesavtale som innebærer at den tidligere assistenttreneren slutter i FK Haugesund.

- Vi er svært takknemlige for den jobben Even har lagt ned for FK Haugesund i løpet av sine to år i klubben. Ingen har kunnet være mer dedikert til jobben som assistenttrener enn Even og han har vært med og gitt hele klubben et løft – ikke minst på analysesiden - etter at han kom fra Bryne. Vi hadde ønsket at han fortsatte med nye oppgaver i klubben, men Evens ambisjoner gjør at han ønsker å se seg om etter nye treneroppgaver et annet sted, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Fra Jæren til Haugalandet

Even Sel kom til FK Haugesund før sesongen 2022 etter å ha tjenestegjort i samme rolle gjennom flere sesonger i Bryne. De to siste sesongene har han sammen med Espen Bull-Tornøe vært assistenttrener under Jostein Grindhaug.

- Vi så for oss et enda lengre samarbeid da Even kom for to år siden, men i toppfotballen lever man av resultater og denne sesongen har det derfor tvunget seg frem endringer på trenersiden. Vi ønsker Even alt det beste videre i karrieren og han kommer alltid til å være velkommen i korridorene på Haugesund Sparebank Arena, sier FK Haugesunds sportslige leder.

Etter selv å ha lagt støvlene på hylla som Bryne-spiller for femten år siden ble Sel først aldersbestemt trener og spillerutvikler i moderklubben, før han tok steget opp i trenerapparatet rundt Brynes a-lag. Sesongen 2020 ble Sel kåret til "Årets unge trener" av kollegaene i den norske trenerforeningen. 

Mye læring og erfaringer

Selv om han gir seg i FK Haugesund ser Sel likevel tilbake på tiden i klubben med glede.

- Jeg kommer til å se tilbake på tiden i FK Haugesund som en god tid og jeg og familien har trivdes godt i klubben og i byen. Personlig har jeg utviklet meg som fotballtrener gjennom tiden i FKH. Jeg sitter igjen med mye læring og nyttige erfaringer som jeg tar med meg videre i min trenerkarriere. FKH er en klubb med mange dedikerte og dyktige medarbeidere, og jeg vil takke de for et godt samarbeid og god støtte. Jeg ønsker klubben alt godt i fremtiden, sier Even Sel.

Annonse fra Eliteserien: