"Søder" er tilbake!

Alexander Søderlund returnerer til FK Haugesund.

Alexander Søderlund har aldri lagt skjul på at han har hatt et ønske om å avslutte karrieren i FK Haugesund. Nå går ønsket i oppfyllelse.

33-åringen signerte søndag ettermiddag en avtale som binder han til FK Haugesund ut sesongen 2023 og returnerer dermed til klubben hvor han for alvor slo igjennom som fotballspiller mellom 2011 og 2013 og det som skulle bli starten på en innholdsrik karriere med både serie- og cupgull med Rosenborg, flere utenlandsopphold og landslagsspill for Norge.

- Jeg får helt frysninger av å være tilbake. Det er et sterkt øyeblikk for meg og jeg føler veldig på det å være tilbake i FK Haugesund, sier Søderlund i forbindelse med signeringen søndag kveld.

Tysværs største fotballsønn kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere, men det er et øyeblikk fra 2011 som er det aller største for 33-åringen.

- Selv om jeg har vært i utlandet og spilt landskamper så er faktisk det aller største øyeblikket i karrieren for meg den gangen jeg signerte for FK Haugesund som seniorspiller. Dette er hjemplassen og det å glede de som kommer fra det samme stedet som deg er det største du kan oppnå i fotball - i hvert fall så er det det for meg.

- Vi får en veldig dedikert spiller

Sportslig leder Eirik Opedal er svært tilfreds med at partene har kommet til enighet om en avtale som innebærer at Søderlund på ny blir å se i aksjon på Haugesund Sparebank Arena - som FKH-spiller.

- Som sagt tidligere er det viktig for oss i FK Haugesund at de beste haugalendingene spiller for klubben og med Alexanders ankomst faller en ny brikke på plass i så måte. Vi får en veldig dedikert spiller som aldri har lagt skjul på at han gjerne vil trekke i FKH-drakten igjen og vi er selvsagt veldig fornøyde med at Søderlund på ny blir å se i den blå-hvite drakten foran et publikum hvor han alltid har hatt en høy stjerne. 

Søder 2 .jpg
Alexander Søderlund som en av to haugalendinger på landslaget i 2017. Håvard Nordtveit til høyre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Ikke minst ser ser klubbens sportslige apparat frem til å dra veksler på angriperens rutine.

- Alexander er en spiller med mye kraft og energi i spillet sitt og kommer inn i garderoben med masse erfaring til det som ellers er Eliteseriens yngste spillergruppe. Det blir gull verdt for oss både i treningshverdagen og i kampsituasjon.

Innholdsrik karriere

Alexander Søderlund var FK Haugesund-spiller i ungdomsavdelingen allerede tilbake i 2005 og 2006 og gikk siden via Vard videre ut i en nomadisk tilværelse i Fotball-Europa med spill både i Italia, Belgia, Bulgaria og på Island før han returnerte til Sportsklubben Vard i 2010. Innen det første FKH-oppholdet rakk tysværbuen også spill for både Stegaberg og Skjold.

Året etter var det duket for starten på to og en halv eventyrlige sesonger i FKH-drakten hvor Søderlund tegnet seg for 24 scoringer på 70 kamper og ble en av Eliteseriens mest fryktede angrepsspillere. Etter tre sesonger i Rosenborg gikk ferden siden videre til franske St. Etienne, før et nytt opphold på Lerkendal ble avløst av spill i både svenske Häcken og tyrkiske Rizespor.

Alexander Søderlund står også med 32 landskamper for Norge og er med det en av Haugalandets mest meritterte fotballspillere noensinne.

SPILLERFAKTA

  • Navn: Alexander Toft Søderlund

  • Født: 3. august 1987

  • Høyde: 187 centimeter

  • Nasjonalitet: Norge

  • Fødeby: Haugesund

  • Tidligere klubber: Ersmarks IK, Stegaberg, Skjold, FK Haugesund, Vard, Virtus Lanciano, Treviso, UR Namur, Botev Plovdid, Hafnarfjardar, Lecco, Rosenborg, St. Etienne, Häcken, Rizespor.

  • Posisjon: Angrepsspiller

Annonse fra Eliteserien: