Solgt til Slavia Praha

Christos Zafeiris til tsjekkisk toppklubb.

Etter kun en hel sesong i FKH-drakten er det klart at Christos Zafeiris fortsetter karrieren utenfor landets grenser. Nærmere bestemt i tsjekkiske Slavia Praha.

Lørdag skrev den energiske midtbanespilleren under kontrakten med sin nye tsjekkiske arbeidsgiver etter først å ha unnagjort medisinske undersøkelser og søndag ble han presentert foran hjemmefansen før serieoppgjøret som Slavia Praha spilte mot Jablonec.

Slavia Praha har vunnet hjemlig serie sju ganger - senest tre sesonger på rad mellom 2018 og 2021 - og ble forrige sesong nummer to i Fortuna Liga. Klubben deltok senest i Champions Leagues gruppespill i sesongen 2019/2020.

- Et fornuftig steg videre

Sportslig leder Eirik Opedal forklarer bakgrunnen for salget av den norske U21-landslagsspilleren.

- Christos hadde Eliteserie-nivå inne allerede da han kom til FK Haugesund og har utviklet seg mye under tiden hos oss - mye takket være lagkameratene. Vi skjønte tidlig at "Chris" neppe ble værende i klubben i mange sesonger og Slavia Praha er allerede et fornuftig steg videre i karrieren. Overgangen er enda en bekreftelse på at vi er gode på å utvikle og foredle spillere og at man får sjansen hos oss dersom man er god nok - uansett alder. Det gjør oss attraktive også for andre unge spillere der ute.  

Zafeiris føyer seg med det inn i rekke av spillere som Bråtveit, Tronstad, Desler, Wadji, Velde og Badou som alle har blitt solgt til utenlandske klubber de siste årene.

Skryt til Groruddalen

Opedal trekker også frem en annen klubb i anledning overgangen.

- Det er veldig kjekt å kunne bidra til at Grorud også blir tilgodesett med en solid sum. De har vært helt vitale i utviklingen av både Christos og andre spillere som er med og preger norsk fotball og fortjener all kred de kan få for arbeidet de legger ned i å produsere gode fotballspillere. Jeg vil også trekke frem det gode samarbeidet vi har hatt med Imad El Hammichi i forbindelse med denne overgangen.

Christos Zafeiris kom til FK Haugesund fra Grorud IL sommeren 2021 og ble umiddelbart lånt tilbake til den daværende 1. divisjonsklubben for resten av sesongen. Til sesongen 2022 var imidlertid 19-åringen på plass i FK Haugesund-drakten og han rakk å spille 29 kamper i Eliteserien samt tre i Norgesmesterskapet før ferden nå går videre til Slavia Praha.

Annonse fra Eliteserien: