Lagbilde

Sparket i gang sørvestligaen

Gatelaget møtte Viking i første serierunde.

Annonse:

FK Haugesunds gatelag har lenge spilt treningskamper og deltatt i cuper, men nytt av året er at lagene som har tilhold på Sørvestlandet nå har fått sin egen serie opp og gå.

Sørvestligaen rommer åtte lag; fra Jerv i sør til Nordhordland BK med tilhold nord for Bergen i nord, og aller første kamp i den nystartede ligaen ble spilt mellom FK Haugesund og Viking FK i Haugarhallen tirsdag ettermiddag. Og la det med en gang være sagt; det var en kvalitetskamp som fikk æren av å åpne den nye gatelagsserien.

To gode lag i aksjon

Viking vant 8-4, men ble pushet til døra av et for dagen meget velspillende FK Haugesund-lag.

- I dag var det veldig lite som skilte de to lagene. Vi ble litt passive i starten og havnet bakpå i målprotokollen i åpningsminuttene, men kampen sett under et var vi fullt på høyde med de mørkeblå fra Stavanger som tradisjonen tro kom hit med et veldig bra lag under ledelse av Svein Fjælberg. Selv har vi nok aldri hatt et gatelag i FK Haugesund med den kvaliteten vi har nå, og selv om resultatene ikke er det viktigste lover det godt for fortsettelsen i seriespillet, sier samfunnsansvarlig Leif Birkeland i FK Haugesund.

IMG_8870.jpg
Samfunnsansvarlig Leif Birkeland fikk se en meget god åpningskamp i Haugarhallen.

Foruten Jerv, Nordhordland, Viking og FK Haugesund består serien også av Start, Flekkefjord, Bryne og Brann og det er de to sistnevnte som står for tur i de neste serierundene - begge borte - før sommeren.

- Nå venter to bortekamper før vi i slutten av juni deltar i Nasjonal Turnering i Bodø. Der har vi et håp om å markere oss positivt, sier Birkeland.

Sørvestligaen spilles helt frem til senhøsten og alle lag skal møte hverandre én gang. Fra og med neste år er tanken å spille dobbelt serie.

Venter på ligasponsor 

Forhåpentligvis er også en sponsor for Sørvestligaen snart på plass.

- Vi har et godt håp om å få plass en ligasponsor i løpet av våren. Det vil bety mye for de av klubbene som har minst ressurser. Fra Grimstad og opp til Nordhordland BK fra Alver kommune nord for Bergen er det fort seks timers reisevei så det sier seg selv at det koster litt å få reiser og logistikk til å gå opp - ikke minst økonomisk, sier Leif Birkeland.

Etter tirsdagens kamp i Haugarhallen var det i god gatelagsånd siden duket for bankett hvor spillere og ledere kunne fylle på lagrene med pizza levert av Kompis Restaurant på Amandasenteret.

Annonse fra Eliteserien: