Tar steget opp i A-stallen

Troy Engseth Nyhammer (16) skrev ny proffkontrakt og blir del av Eliteserie-stallen.

Torsdag ettermiddag var det kontraktssignering på Haugesund Sparebank Arena. I begivenhetenes sentrum; 16 år gamle Troy Engseth Nyhammer.

Troy Engseth Nyhammer skrev sin første proffkontrakt med FK Haugesund i desember i fjor og signerte torsdag en ny og forlenget kontrakt ut sesongen 2025 med FK Haugesund. Og kanskje enda viktigere; når A-laget samles til sesongoppkjøring i januar vil Engseth Nyhammer også være på en del av spillergruppa. Et stort steg for en 16-åring. 

Sjelden kost

Sportslig leder Eirik Opedal forklarer at det er et naturlig steg med tanke på videre utvikling.

- Troy er en del av et meget spennende G16-lag i FK Haugesund og ligger veldig langt fremme i køen over spillere i sin årsklasse i Norge. Han har tatt store steg hvert eneste år og er kommet dit at neste nivå for videre utvikling er en fotballhverdag i A-stallen. Det hører med til sjeldenhetene at en 16-åring er klar for denslags, men i Troys tilfelle er vi trygge på at det er rette utviklingsarena fra og med neste sesong, sier Eirik Opedal.

Troy 2.jpg
Troy Engseth Nyhammer går inn i neste sesongs a-stall.

Også utviklingssjef Sancheev Manoharan i Kraftakademiet ser steget opp på A-laget som et naturlig steg i utviklingsløpet man har lagt for 16-åringen.

- Trenere og ledere i Kraftakademiet har hatt en individuell og langsiktig plan for Troy hvor man tidlig bestemte seg for å eksponere han for voksenfotball med fast kamparena for FKH 2 i 3. divisjon og fast hospitering med A-laget. Det, sammen med Troys egen iver, har hatt stor betydning for at han som16-åring er klar til ta steget opp på A-laget. For oss er han et godt eksempel på at man med gode individuelle planer samt stor vilje hos spilleren lykkes med den filosofien vi har på akademiet hvor man ser individet før laget.

Troy Engseth Nyhammer kom til FK Haugesund fra Bremnes IL og har de siste sesongene spilt for både G16 og FK Haugesunds rekruttlag. 16-åringen legger ikke skjul på at det var en overraskende beskjed å få at han var ønsket i Eliteserie-stallen i 2023.

- Jeg ble litt sjokkert da jeg fikk vite det, men jeg ble også veldig glad og tror det blir bra for min utvikling fremover, sier Engseth Nyhammer.

Landslagsspiller for Norge

Den blivende a-lagsspilleren debuterte for det norske G15-landslaget i fjor og fikk totalt fem landskamper i 2021 før han i år har representert det norske G16-landslaget ved 11 anledninger. Senest i EM-kvaliseringens innledende gruppespill i slutten av oktober. Helt ukjent med FK Haugesunds A-lag er han heller ikke etter å ha trent med Kevin Krygård & Co. ved flere anledninger denne sesongen.

Neste år venter en fast treningshverdag med klubbens aller beste spillere.

- Jeg håper at dette er det rette steget for meg. Målet mitt er ganske enkelt og greit; nemlig å bli så god som mulig. 

Annonse fra Eliteserien: