Tilbake for å bidra

Ibrahima Koné er glad for å være tilbake i Haugesund.

Når FK Haugesund møter Stabæk 12. september er også Ibrahima Koné spilleklar igjen etter sitt utlån til tyrkiske Adana Demirspor. Den malesiske angriperen så opprykket til Süper Lig ryke i den siste og avgjørende play off-finalen, men har lagt skuffelsen bak seg og er glad for å være tilbake blant gamle lagkamerater på Haugebanen.

- Det er godt å være tilbake. I Tyrkia spilte jeg ikke så mye, så jeg er glad for å være i FK Haugesund igjen og for å kjempe om en plass på laget, sier 21-åringen.

Offensivt tankesett

Returen til Norge startet med en ti dager lang korona-karantene, men 27. august kunne den malesiske U23-landslagsspilleren igjen snøre på seg skoene og ta del i treningene med resten av laget. Befriende, skal vi tro Koné selv.

- Jeg dro til Tyrkia for å få spille, og når jeg ikke gjorde det var det kjedelig å være der. Det er stor forskjell på det å være her i FKH sammenlignet med i Tyrkia. FK Haugesund er en langt mer profesjonell klubb enn det jeg opplevde at man var i Tyrkia. Derfor er det veldig deilig å være tilbake.


 Ibrahima Wadji om betydningen av å score mål.

Målsettingen er klar. Ibrahima Koné er tilbake i norsk fotball for å bidra der det hele avgjøres. I kamp - på banen. 21-åringen ser et FK Haugesund som har begynt å finne formen de siste ukene og forhåpentligvis kan klatre ytterligere på tabellen.

- Nå er det viktig å komme tilbake med et positivt tankesett og bidra til at laget trener, utvikler seg og kjemper sammen. Vi ønsker å klatre mye høyere på tabellen og selv om vi har fått en vanskelig start ser det mye bedre ut nå.

Gir klubben flere strenger

Selv om mye av tilværelsen i Tyrkia gikk med til å sitte på benken på kampdag, har maleseren likefullt trent godt under sin tid i Adana Demirspor. Formen føles bra - og enda bedre skal den bli, forsikrer den robuste spissen som gir Jostein Grindhaug enda flere strenger å spille på i komponeringen av mannskapet.

- Jeg føler meg i fin form, men kommer til å trene hardt fremover for å være tilbake i lagoppstillingen så raskt som mulig. Det er målet.

Koné har etterhvert fått rikelig med erfaring fra landslagsspill for hjemlandet Mali, blant annet fra U20-VM og Africa Cup of Nations for U23-landslag, og har et klart mål om å representere Mali igjen. 

- Landslaget er alltid et mål for meg. Nå har det vært vanskelig på grunn av koronaviruset, men jeg ønsker å gjøre det bra her i FKH og på den måten også sørge for at jeg er aktuell for landslagsspill for Mali.

Men aller øverst på agendaen står spill og scoringer for FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: