Tilbake i hvitt og blått

Martin Samuelsen er klar for FK Haugesund.

- Det føles veldig godt og det føles veldig rett.

Ordene tilhører Martin Samuelsen som tirsdag formiddag signerte papirene som gjør han til FK Haugesund-spiller det neste halvannet året.

24-åringen fra Haugesund blir dermed sommervinduets andre signering, etter Torje Naustdal som ble presentert i forrige uke, og innebærer at Samuelsen returnerer til klubben hvor han var en sentral bidragsyter i 2019.

Hjem til kjente omgivelser

Angrepsspilleren legger ikke skjul på at det har vært viktig å komme tilbake til kjente og trygge omgivelser.

- Det har vært helt essensielt. Det var hovedgrunnen til at jeg kom tilbake og det tror jeg vil hjelpe meg til å spille god fotball og få ut det beste av mine kvaliteter. 

Sportslig leder Eirik Opedal var en fornøyd mann i korridorene på Haugesund Sparebank Arena tirsdag formiddag.

- Martin viste sist han var her hva som bor i han som spiller, ikke minst var han veldig toneangivende høsten 2019 på veien mot cupfinalen, og at han nå er tilbake blant spillere og trenere som både han kjenner godt og som kjenner godt til han er vi selvsagt veldig fornøyde med. Vi ønsker alltid at de beste haugalendingene spiller i FK Haugesund.

NTB_4rl80DDQCuU.jpg
Martin Samuelsen er tilbake for å fortsette der han slapp i 2019. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Innholdsrik CV

Martin Samuelsen tilbragte barneårene i Djerv 1919 og Vard før han i 2012 tok steget fra aldersbestemt fotball hos sistnevnte til Manchester City og den engelske storklubbens fotballakademi. Etter tre sesonger gikk ferden videre til London-klubben West Ham hvor han siden ble utlånt til flere klubber i det engelske seriesystemet.

I august 2018 satte han kurs for nederlandsk Eredivisie og toppserieklubben VVV Venlo, også det på lån, før FK Haugesund og West Ham ble enige om utlånsavtale før sesongen 2019 som innebar at Martin Samuelsen spilte hele sesongen i hjembyen. 

Totalt fikk Martin Samuelsen 28 kamper og scoret seks mål for FK Haugesund det året. Siden flyttet 24-åringen tilbake til England, denne gang for spill i Hull City, før han tilbragte første halvdel av 2021 på lån i den danske Superliga-klubben Aalborg.

Permanent overgang

Nå returnerer Martin Samuelsen til FK Haugesund i en permanent overgang - ut sesongen 2022.

Martin Samuelsen har også representert det norske A-landslaget ved tre anledninger og scoret et mål med flagget på brystet. Han står med åtte U21-landskamper og totalt 28 kamper på øvrige aldersbestemte landslag for Norge.

Martin Samuelsen er spilleklar for FK Haugesund fra 1. august.

SPILLERFAKTA

  • Navn: Martin Samuelsen

  • Født: 17. april 1997

  • Høyde: 189 centimeter

  • Nasjonalitet: Norge

  • Fødeby: Haugesund

  • Tidligere klubber: Djerv 1919, SK Vard, Manchester City, West Ham United, Peterborough United, Blackburn Rovers, Burton Albion, VVV Venlo, Hull City, Aalborg BK.

  • Posisjon: Angrepsspiller

Annonse fra Eliteserien: