Uavgjort i sesongstarten

Endelig kampdag på stadion igjen! (Foto: Kjell Bua)

Det er usikkert hva som egentlig var viktigst søndag ettermiddag. Prestasjonen, resultatet eller rett og slett det faktum at det endelig sto en motstander på motsatt banehalvdel - på Haugesund Stadion - igjen. Gjestene fra Åsane blir ventelig et topplag i Obos-ligaen denne sesongen og har allerede spilt uavgjort mot Viking og slått Brann i treningskamper denne oppkjøringen og dokumentere at de, som i fjor, blir et ballsikkert og velspillende lag også denne sesongen.

Den første halvtimen på Haugesund Stadion handlet dog det meste om FK Haugesund. Hjemmelaget gikk ut av startblokkene i et forrykende tempo og kombinasjonen høyt press og høy aggresivitet ga uttelling allerede etter tre minutter. En liggende Ibrahima Wadji fikk til slutt pirket inn kampens første scoring fra få meter.

FK Haugesund fortsatte den entusiastiske starten og i løpet av de første 25 minuttene av søndagens treningskamp kom Sondre Liseth & Co. til flere store muligheter. Innimellom var også Åsane frempå med en stor mulighet som ble mesterlig reddet av Frank Stople, men starten på oppgjøret utspant seg nesten utelukkende på Åsanes banehalvdel.

Jevnere kampbilde

Etter vel en halvtime endret kampen karakter, Åsane kom langt bedre med i spillet, FK Haugesund la seg lavere og gjestene fikk dokumentert sin etterhvert velkjente spillstyrke.

Andre omgang startet også med et gjestende Åsane som det førende laget, uet at det ble riktig foran FK Haugesund-målet. Gradvis tok hjemmelaget tilbake initiativet og store muligheter fra både Ibrahima Wadji og 'Badou' burde ha resultert i en større ledelse.

I stedet var det Åsane som helt på tampen utlignet ved Håkon Lorentzen i en sesongpremiere som dermed endte uavgjort 1-1 på Haugesund Stadion.

Neste treningskamp spilles borte mot Viking, på SR-Bank Arena i Stavanger, neste søndag.