IMG_1917

Utestenges i 35 kamper

En person er som følge av rasistiske ytringer i en lokal podkast utestengt i 35 hjemmekamper.

Annonse:

- Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

Et enstemmig sanksjonsutvalg i klubben har vedtatt at personen utestenges fra Haugesund Sparebank Arena i 35 kamper. Vedkommende må også gjennomføre et holdningsendringsprogram før han ønskes velkommen tilbake på Haugesund Sparebank Arena.

Hjemmelen for utestengelsen ligger i klubbens reaksjonsreglement som omhandler offentlige ytringer utenfor arena. I FK Haugesund er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer.

Nasjonal kampanje mot rasisme og hets

Også Norsk Toppfotball reagerer på omtalen av FK Haugesunds hovedtrener Sancheev Manoharan i nevnte podkastepisode.

- Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier Jens Haugland, Administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Som følge av de siste ukers hendelser i norsk fotball – og ikke minst saken vedrørende Manoharan - vil det på samtlige Eliteseriearenaer gjennomføres en nasjonal kampanje mot rasisme og hets kommende serierunde.

Annonse fra Eliteserien: