Velkommen, Oskar

Oskar Hrafn Thorvaldsson blir ny hovedtrener i FK Haugesund.

FK Haugesund har gleden av å ønske Oskar Hrafn Thorvaldsson velkommen som ny hovedtrener. Den 49 år gamle islendingen har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2026 og starter i klubben 1. november.

Hrafn Thorvaldsson kommer senest fra islandske Breidablik som han ledet til seriegull i 2022 og siden til gruppespill i Conference League inneværende sesong - som den første islandske klubben noensinne til å avansere til gruppespillet i Europa. Før han overtok Breidablik i forkant av 2020-sesongen hadde Hrafn Thorvaldsson i løpet av sine to år i klubben også ledet Grotta til to strake opprykk fra tredjedivisjon og opp til islandsk seriefotballs øverste nivå.

- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av FK Haugesund etter først å ha snakket med Eirik Opedal, Martin Fauskanger og Christoffer Falkeid, noe som bare forsterket seg etter at jeg var her på besøk i forrige uke for å hilse på flere ansatte og samtidig fikk se fasilitetene som klubben disponerer. Jeg ser et veldig stort potensial her og det gjorde det til en enkel beslutning for meg å takke ja da tilbudet kom, sier Hrafn Thorvaldsson i forbindelse med at kontrakten ble signert mandag formiddag.

Kjenner norsk fotball

Etter å ha tilbragt deler av sin egen spillerkarriere i norsk fotball er det en trener med god oversikt over norsk fotball som ankommer Haugesund. 

- Jeg følger norsk fotball ganske tett siden vi solgte flere spillere fra min gamle klubb til Norge. I tillegg har jeg fulgt særlig med Strømsgodset siden jeg spilte i klubben på 90-tallet samt at man selvsagt får med seg og studerer den voldsomme utviklingen som Bodø/Glimt har vært gjenstand for de siste årene. Ligaen her er langt sterkere enn på Island, med høyt tempo og en offensiv innstilling hos mange lag. Det tror jeg skal passe min egen fotballfilosofi godt.

Tre grunnprinsipper

Etter å ha slått seg på treneryrket i 2018 er det en imponerende merittliste som Hrafn Thorvaldsson tar med seg til Norge, og suksessformelen har vært basert på tre grunnprinsipper. 

- Kjernen i min fotballfilosofi kan brytes ned til høy intensitet, høyt press og hardt arbeid. I tillegg er mine lag veldig angrepsvillige. Jeg ønsker å spille en postiv fotball som balanserer mellom å holde på ballen når det er nødvendig og være mer direkte i andre situasjoner, sier FK Haugesunds nye hovedtrener.

Foruten kontraktssignering byr mandagen også på møter med klubbens støtteapparat og med spillergruppe. Tirsdag får supportere og andre anledning til å bli bedre kjent med Oskar Hrafn Thorvaldsson når FK Haugesund inviterer til klubbkveld i VAR BAR.

IMG_8695.jpg
Oskar Hrafn Thorvaldsson har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2026. 

Rett mann for klubbens strategi

Sportslig leder Eirik Opedal er veldig fornøyd med å ha landet Hrafn Thorvaldsson som ny hovedtrener.

- For oss har det vært viktig i ansettelsesprosessen at den nye hovedtrenerens kvaliteter og filosofi skal korrespondere med den sportslige strategien som FK Haugesund har lagt for fremtiden. I Oskar ser vi en trener som gjennom sine år på Island har dokumentert at han er rett mann i så måte. Vi har utarbeidet en ny sportsplan som definerer hvordan FK Haugesund skal jobbe og fremstå og etter mange og gode samtaler med Oskar ser vi at han forfekter idégrunnlaget vi ønsker å jobbe etter på en veldig god måte.

På Island er Hrafn Thorvaldsson kjent for å være en trener med moderne fotballfilosofi, offensivt fokus og ønske om å utvikle unge spillere.

Klubbens førstevalg

Arbeidet med å tilsette ny hovedtrener i FK Haugesund har pågått siden begynnelsen av september.

- Vi har kjørt en omfattende prosess hvor det i utgangspunktet sto mange navn på blokka, men i takt med at stadig flere kandidater har blitt strøket fra lista utkrystalliserte Oskar seg sakte, men sikkert som vårt foretrukne trenervalg. Vi er veldig fornøyde med å ha fått førstevalget vårt blant veldig mange sterke trenernavn som har vært oppe til vurdering.

Oskar Hrafn Thorvaldsson blir FK Haugesunds første hovedtrener fra Island. Tidligere har landsmennene Teitur Thordarsson, Gudjon Thordarson og Runar Kristinsson ledet andre norske Eliteserie-lag som hovedtrenere.

- Oskar er på plass i Haugesund fra 1. november. Da skal han få lov til å bli enda bedre kjent med klubben, den norske ligaen og dessuten bidra på spillerlogstikk opp mot overgangsvinduet i vinter. Han vil tiltre som hovedtrener straks sesongen 2023 er avsluttet. Frem til det fortsetter Sancheev og Paul med jobben som de allerede er godt i gang med, sier Opedal.

Den påtroppende FK Haugesund-treneren kan se tilbake på en karriere som spiller hvor han i tidsrommet 1991 til 1997 spilte for KR Reykjavik innen han flyttet til Strømsgodset før 1998-sesongen. Skader tvang den daværende forsvarsspilleren til å legge opp etter kun én sesong i Norge, men i løpet av sine aktive år som spille fikk Hrafn Thorvaldsson også tre a-landskamper for Island samt en lang rekke kamper på aldersbestemte landslag.

Annonse fra Eliteserien: