Velkommen, Parfait!

Perfekt start på fredagen.

Annonse:

FK Haugesund har gjort klart med sommerens første spillertilgang.

FK Haugesund - Sarpsborg 08: kjøp billetter til første kamp etter EM-pausen

25 år gamle Parfait Bizoza kommer fra dansk fotball og har skrevet under en avtale som strekker seg tre og et halvt år frem i tid.

- Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med lagkameratene, supporterne og byen. Jeg er veldig spillesugen og klar til å vise meg frem. FK Haugesund er en klubb som bør passe meg bra og jeg kjenner spesielt Claus veldig godt fra tidligere. Jeg fikk også veldig gode anbefalinger fra Ben Karamoko som snakket veldig varmt om klubben, sier Bizoza i forbindelse med signeringen fredag morgen.

Utenlands som 21-åring

Midtbanespilleren har aner fra Burundi, men er oppvokst på Sunnmøre og spilte for flere lokale klubber i barndommen. Etter å ha tilbragt to sesonger med seniorfotball i Herd gikk ferden siden videre til Raufoss i 2019-sesongen og siden hjem igjen året etter til Aalesunds FK hvor han også hadde tilbragt deler av tenårene.

2020-sesongen skulle bli det store gjennombruddet for den da 21 år gamle midtbanespilleren og etter bare én sesong i Eliteserien sto den russiske toppserieklubben UFA klar til å hente Bizoza utenlands. Siden fotsatte ferden til Vendsyssel i Danmark før den danske Superliga-klubben Lyngby kjøpte Bizoza i januar i fjor.

- Oppholdet i Lyngby ble ikke helt som jeg hadde sett for meg, men jeg har utviklet meg mye og er en bedre spiller i dag enn jeg var da jeg dro utenlands i 2021. Jeg har gjort meg mange erfaringer som spiller og håper å bidra både på og utenfor banen for at laget og den unge spillergruppa her skal ta steg, sier Bizoza.

1.png
Parfait Bizoza har skrevet under en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut 2027.

Duellsterk midtbanespiller

Sportslig leder Eirik Opedal ser frem til at FK Haugesunds trenerteam skal begynne å jobbe med midtbanespilleren.

- Parfait er en spiller vi ønsker å gi et nytt utviklingsmiljø her i FK Haugesund. Han har veldig solid fysikk, ruver i terrenget og er en løpssterk og duellsterk midtbanespiller. Vi får en spiller som også har vist at han kan være en offensiv trussel og målet vårt er at han skal bli like sentral for oss som han var i Aalesund og gjennom halvannen sesong i Vendsyssel, sier Opedal.

Lørdag ettermiddag returnerer FKH-spillerne fra ferie og Bizoza har siden sin første treningsøkt med nye lagkamerater på Haugebanen klokken 10.30 søndag formiddag. 25-åringen vil siden være spilleklar når det norske overgangsvinduet åpner 17. juli.

Parfait Bizoza har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2027.

Annonse fra Eliteserien: