Velkommen, Sully!

Sulayman Bojang er klar for FK Haugesund.

For kun halvannen uke siden takket Skeid-oksen Bruno Leite for seg i FK Haugesund. Hva passer vel da bedre enn å hente en ny spiller med fortid i Oslo-klubben til Haugalandet?

Tirsdag morgen landet nemlig Sulayman Bojang på Helganes før ferden gikk videre til Haugesund Sparebank Arena for medisinsk sjekk og kontraktssignering for 23-åringen. Bojang hentes fra Eliteseriekollega Sarpsborg 08 hvor han har tilbragt de siste to og et halvt årene, og er av mange gitt merkelappen 'Eliteseriens raskeste spiller'.

- Jeg gir alltid 100%

Sinsen-gutten legger ikke skjul på at hurtigheten er han største styrke.

-  Det er det jeg står for og som er min spisskompetanse. Jeg er god både offensivt og defensivt, er veldig engasjert, kommer mye på løp og gir alltid 100% for å bidra med noe positivt, sier Bojang når han får i oppgave å beskrive seg selv som spiller.

Etter å ha tilbragt hele livet i hovedstaden venter nå en ny tilværelse på egne ben på sørvestlandet.

- Det blir en utfordring. Jeg har vært veldig komfortabel med å bo i Oslo sammen med masse familie og venner, men nå er det forhåpentligvis et riktig steg å komme hit til Haugesund med mindre forstyrrelser og sterkere fokus på fotballen som jeg tror vil passe meg veldig bra.

Sully pic 1.jpg
Sulayman Bojang sjekker inn på "Banken".

Kan bekle flere roller

FK Haugesunds nysignering har de siste sesongene blitt benyttet som vingback i Sarpsborg, men har en fortid som mer tradisjonell back både i Skeid og i Kongsvinger hvor han tilbragte deler av 2019-sesongen på lån.

23-åringen kan bekle både høyre- og venstre back og allsidigheten som spiller er en av faktorene som sportslig leder Eirik Opedal trekker frem når han forklarer hvorfor klubben henter "Sully" på en tre-og-et-halvt års kontrakt til Haugalandet.

- Sulayman har noen ekstremferdigheter som er veldig spennende, kanskje først og fremst i form av hurtigheten og løpskraften, men er en spiller trenerteamet har stor tro på kan videreutvikle flere sider av spillet sitt. At han kan bekle begge backposisjoner er selvsagt et stort pluss og den fysiske pakken gir han gode forutsetninger for å kunne fylle rollen som en back som også involverer seg mye offensivt slik vi har tradisjon for i FK Haugesund.

Landskamper for Gambia

Totalt fikk Bojang 36 kamper for Sarpsborg 08 i tillegg til de 21 kampene han spilte for Skeid i tidsrommet 2017 til 2018. For Kongsvinger bokførte forsvarsspilleren 11 opptredener under sitt utlån høsten 2019. Oslo-gutten står også med seks landskamper for Gambia - hvorav den siste kom i oktober i fjor. 

Sulayman Bojang får drakt nummer to og har skrevet under en kontrakt med FK Haugesund som strekker seg ut sesongen 2024.

SPILLERFAKTA

  • Navn: Sulayman Bojang

  • Født: 3. september 1997

  • Høyde: 180 centimeter

  • Nasjonalitet: Norge og Gambia

  • Fødeby: Oslo

  • Tidligere klubber: Skeid, Sarpsborg 08 og Kongsvinger

  • Posisjon: Forsvarsspiller

Annonse fra Eliteserien: