FKH-partner også i jubileumsåret

Hagland feirer 150 år i 2022.

Helt siden Rasmus Gautesen Hagland etablerte seg som skipseier og -megler i 1872 har Hagland vært en sentral del av det lokale næringslivet på Haugalandet. Gjennom årenes løp har virksomheten og aktivitetene vokst og i 2022 markerer virksomheten sitt 150-årsjubiluem. Nå med fjerde generasjon Wendelbo Aanensen ved roret.

 - Hagland kan i år markere hele 150 år med forretningsdrift. Fra 80-årene og utover utviklet virksomheten seg fra skipsmegling til å bli et konsern som omfatter rederi, regnskapstjenester, eiendom og mer, sier Paal og Øivind Wendelbo Aanensen.

Paal og Øivind Wendelbo Aanensen er søskenbarn og overtok i sommer som daglige ledere i Hagland, med sine fedre Arne og Knut som fortsatt høyst aktive medspillere. Med sin sentrale plassering i Smedasundet har de full oversikt over innseglingen til Haugesund, og har med årene vokst til rundt 150 ansatte, inkludert seilende. 

IMG_20220902_103238.jpg
Paal og Øivind Wendelbo Aanensen bruker 2022 til å markere at Hagland er 150 år.

14 år som samarbeidspartner

Nå er 150-årsjubilanten inne i sitt fjortende år som samarbeidspartner til FK Haugesund etter at selskapet inngikk den første samarbeidsavtalen med FK Haugesund – den gang i Obosligaen – tilbake i 2009. Siden har verken Hagland eller FK Haugesund sett seg tilbake.

- Som en internasjonal, men også lokal virksomhet er det naturlig for oss å støtte opp om byens topplag, som bidrar til å sette Haugesund på kartet og samtidig spiller en viktig rolle som samfunnsbygger i regionen. Det er naturligvis også mange av våre ansatte som er mer enn litt interessert i fotball og FKH, sier Paal og Øivind Wendelbo Aanensen.

- Representerer kontinuitet

FK Haugesunds daglige leder Martin Fauskanger legger ikke skjul på at det har utviklet seg til en veldig hyggelig tradisjon i FK Haugesund å besøke Hagland i Smedasundet for å signere samarbeidsavtale og ta seg tid til en skikkelig fotballdrøs.

- Hagland representerer både kontinuitet som samarbeidspartner og representerer en bransje som er viktig for både regionen og for FK Haugesund. Vi er selvsagt veldig fornøyde med at de er med videre i partnerlauget også denne sesongen og med det viderefører et samarbeid som strekker seg tilbake til da den nye æraen begynte i 2009, sier daglig leder i FK Haugesund, Martin Fauskanger.

Les mer om FK Haugesunds sølvmåkepartner Hagland.

Annonse fra Eliteserien: