Nytt firma - samme engasjement

Thorsen Gruppen signerte treårig avtale!

Første april i år gjorde Thorsen Gruppen inntog på Haugalandet med etableringen av salgskontor i Norevegen i Karmsund. Nedslagsfeltet til kontoret er hele Rogaland og som en del av etableringen finner man kjente ansikter fra FKH-omgivelsene i form av Werner Jacobsen, Kjetil Vikse og Martin Netland. En trio som gjennom mange år var en del av Konica Minolta i Haugesund og med det også mangeårige FKH-partnere.

Thorsen Gruppen: Ekspanderer på Vestlandet

Overgangen til Thorsen Gruppen innebar få endringer i arbeidshverdagen ettersom trioen fortsatt vil jobbe med salg av alt fra multifunksjonsmaskiner innen kopi, print og scan til AV-utstyr og skjermer m.m. for næringslivet. Og ikke minst – forbli FKH-partnere.

Samme verdigrunnlag

Tidligere denne uken var Werner Jacobsen og Kjetil Vikse på Haugesund Stadion for å inngå en avtale på vegne av Thorsen Gruppen som innebærer at duoen forblir en del av et stadig voksende partnernettverk – denne gang gjennom sin nye arbeidsgiver.

- Det å gå fra et internasjonalt konsern og over til en familiedrevet lokal bedrift er selvfølgelig en overgang. Men mye av det samme verdigrunnlaget ligger til grunn: kundefokus, etterrettelighet, åpenhet og ærlighet. Så allerede etter litt over en måned så kjenner vi oss som hjemme. Konica Minolta sin endring for Nord-Europa medfører en mer utstrakt bruk av forhandlere i Norge, her så nettopp Thorsen Gruppen sin mulighet til å overta en ferdig pakke med meg, Kjetil og Martin i Rogaland, sier avdelingsleder Werner Jacobsen.

Etableringen i Haugesund kommer i tillegg til hovedkontoret på Kokstad i Bergen og allerede etablerte avdelingskontorer på Stord og i Førde.

- Vi har historisk sett alltid lykkes her lokalt, og nå skal vi fremdeles snakke med de samme kundene/samarbeidspartnerne, selge de samme produktene og levere samme servicegrad. Service på installerte maskiner håndteres fremdeles av Konica Minolta-teknikere med Roy Frode Haaland i spissen som alltid. Dette gjør at Kjetil, Martin og jeg fremdeles har det beste serviceteamet i distriktet. Den største og umiddelbare fordelen her er uten tvil at beslutningene sitter lokalt og nærmere kundene vi samhandler med hver dag. Endringen for vår del er egentlig bare nye systemer og ny mailadresse, vi ser faktisk flere oppsider enn nedsider og har allerede fått en god start.

Nettverket til FK Haugesund er viktig

For at Thorsen Gruppen har ambisjoner med etableringen i Rogaland er det liten tvil om. Og sentralt i så måte står samarbeidet med FK Haugesund. Derav en avtale som strekker seg over hele tre år.

- Våre ambisjoner er å bli den foretrukne leverandøren av ulike kontorløsninger her i distriktet. Utover Konica Minolta multifunksjonsmaskiner er vi blant annet en sterk aktør på AV/møteromsløsninger og miljø/avfallshåndtering nordover på Vestlandet. Dette blir spennende områder å presentere til våre kunder her lokalt i tiden fremover. Vi har en offensiv inngang hvor vi allerede har signert to egne teknikere, så her er det full gass. De neste årene skal vi ha en god vekst og bygge sten for sten, gjerne starter vi en avdeling nede hos lillebror også, sier Jacobsen.

For de mangeårige FKH-partnerne var det det derfor naturlig å videreføre samarbeidet med byens beste fotballklubb da de skiftet beite. Thorsen Gruppen ønsker nemlig å gjøre haugalendingene dus med firmanavnet.

- Utstillingsvinduet som en FKH-partner får er en av brikkene for å gjøre vårt merkenavn raskt kjent her lokalt også. Det at vi nå har signert en 3-årig avtale med distriktets flaggskip kun 1 måned etter etablering, viser at Thorsen Gruppen har en offensiv og langsiktig plan sammen med meg og Kjetil.
 
PK TG
Kjetil Vikse og Werner Jacobsen er husvarme på stadion.
Fotball, patriotisme og butikk

Motivene for hvorfor man blir FKH-partner er gjerne forskjellige og varierte. Når Thorsen Gruppen signerer en samarbeidsavtale over tre år handler det primært om tre ting.

- FK Haugesund er en kjempefin arena for bedrifter her lokalt for samhandling, ikke nødvendigvis kun som FKH-supportere, men på forretningssiden sin. Jeg vet om flere konstellasjoner som har oppstått mellom lokale bedrifter i arenaen som Partnerhub/sponsorlauget tilbyr. Dette vil vi i Thorsen Gruppen selvfølgelig være en del av, det handler om å spille hverandre gode. Alle bedrifter har en bunnlinje de ønsker skal være positiv ved årsslutt, ekstremt hyggelig å kunne kombinere interesse for fotball, lokal patriotisme og sunn butikk i en pakke. Det er nettopp dette vi får som en FKH-partner.

De nye FKH-partnerne gjør seg også mange tanker omkring utfordringene norsk fotball har stått overfor det siste året – så vel topp som bredde.

- Bredde-/barnefotballen synes jeg har vært de største taperne. Her har treningsarealer stått tomme over lengre tid, i tillegg til at den treningen som er korona-godkjent beklageligvis ikke har gitt en god nok treningshverdag. Det er mange barn og unge som trenger både den fysiske og psykiske inputen fotballen kan gi i hverdagen, det bør ikke undervurderes. Både jeg og Kjetil Vikse er trenere i barne-/ungdomsfotballen, og vi ser hvilken glede de små og håpefulle har av å spille fotball og samhandle sammen som et lag. Fotballen gir de en plass de blir sett, samhold, mestringsfølelse og selvfølgelig utvikling av ikke bare fotballferdigheter, men også de sosiale egenskapene. Også kan man ikke ha toppfotball uten breddefotballen.

Thorsen Gruppen løfter blikket også utover toppfotballen – og vil også være en støttespiller for andre lokale aktører.

- Vi i Thorsen Gruppen overtar stafettpinnen fra Konica Minolta hvor vi fortsetter å støtte både FK Haugesund, og bredden representert av idrettslag og foreninger her i distriktet. Dette er et viktig samfunnsansvar.

Spente på nysigneringene

Den godt over gjennomsnittet fotballinteressert duoen har også klare tanker omkring vinterens nyankomne spillere og hva man kan forvente fra Selvik, Badou og Liseth.

- Alltid kjekt å bli kjent med nye spillere som kommer til FK Haugesund, alltid en spenning knyttet til det.  Selvik fikk med seg en smultring fra Sarpsborg. Han ble ikke satt på så mange prøver, men var aktiv og god i feltet i tillegg til redningen da Konè kom gjennom. Virker som en trygg og solid keeper, som kan gi oss noen ekstra poeng.

Ankomsten til Sondre Liseth har også falt i smak hos duoen.

- Liseth er jo en annerledes spisstype enn det vi har hatt de siste årene. Blir spennende å følge når relasjonene med laget sitter enda bedre, etter vårt syn er han en spiller som vil gjøre de andre rundt seg bedre. Inntrykket er at han er en som spiller med hjertet utenpå drakten og det liker vi jo. Badou er den vi er blitt minst kjent med, men har sett ham i treningskamp. Er jo en ung, rask og spennende spiller. Jostein sa til Eurosport at han håpet at han får sitt gjennombrudd i 2021-sesongen, det håper vi også.

Les mer om FKH-partner Thorsen Gruppen.

Annonse fra Eliteserien: