2-2 i generalprøven

Uavgjort da neongult møtte oransje i Storhall Karmøy.

Joakim Våge Nilsen tråkket over under oppvarming og forsvant med det ut av startoppstillingen i minuttene før avspark på Vea søndag ettermiddag. Dermed åpnet det seg på ny mulighet for unggutten Kaj-Stian Apeland som gjennom vinteren har vært å se i aksjon ved flere anledninger for A-laget. Så også mot Åsane.

Første omgang gav de fremmøtte kun en scoring, til gjengjeld en fin og fortjent sådan, der Babajide David Akintola utnyttet en forsvarstabbe av Åsane og satte ballen forbi gjestende lags keeper etter åtte minutters spill. FK Haugesund fortsatte å produsere muligheter utover i omgangen og særlig høyrekanten vartet opp med flere innlegg som fort kunne blitt omsatt i scoring. Dog kun 1-0 til pause etter en omgang der Åsane ikke produserte en eneste kvalifisert målsjanse.

Utligning på straffe

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første, med et FK Haugesund som fortsatte å produsere muligheter og ha solid defensiv kontroll, men like før timen var spilt får Åsane anledning til å komme inn igjen i kampen fra 11-metersmerket. Jonas Hestetun gjør ingen feil og dermed 1-1.

At Christian Grindheim har en slepen høyrefot vet de fleste, og FKH-kapteinen dokumenterte at den er innstilt til seriestart da han kort tid etter utligningen på ny sendte FK Haugesund i ledelsen gjennom et perfekt utført frispark. Over muren og opp i hjørnet bak Åsanes keeper. Klassescoring.

Grindheim, i dag i en offensiv midtbanerolle, viste ved flere anledninger at han blir et farlig angrepsvåpen - ikke minst som hodespiller - og holdt kort tid etter 2-1-scoringen på å øke ledelsen på en klokkeren heading. Keeper dog frempå med en meget sterk redning.

Stolpetreff i andre

Anthony prikket siden stolpen - nok en gang etter en heading - og Alexander Stølås skjøt tungt og lavt kun for å se forsøket bli avverget av en Åsane-keeper som etterhvert fikk veldig mye å gjøre. Dog ingen spiker i kista og da går det som det ofte gjør. Utligningen kommer.

Vel fem minutter før slutt setter Dennis Antwi inn 2-2, noe som også blir sluttresultatet. Ikke direkte fortjent sett ut i fra spill og sjanser, men fotball handler om å sette mulighetene sine.

FK Haugesund-trener Eirik Horneland var da heller ikke alt for skuffet etter kampslutt.

- Klart det er surt å ikke ta hjem seieren i en kamp vi dominerer såpass mye, men i dag produserer vi mange muligheter gjennom hele oppgjøret. Vi gjør fortsatt enkle feil bakover og slipper inn billige mål, men offensivt begynner det å løsne.

Akintola imponerte Huseklepp

Erik Huseklepp så mesteparten av oppgjøret fra benken som følge av å ha føling med en liten skade, men kom etterhvert innpå i andre omgang. Han trakk særlig frem én FKH-spiller etter kampen.

- Den nye kantspilleren (Akintola red. anmerkning) var veldig god. Der har FK Haugesund fått tak i en meget bra spiller. Jeg synes FK Haugesund var veldig solide i første omgang og produserte mange muligheter. Vi kom litt bedre med i andre omgang og begynte å skape ting vi også, oppsummerte den tidligere FKH-spilleren kampen.

Overtråkket til Joakim Våge Nilsen ventes ikke å være alvorlig. Torbjørn Kallevåg sto over som følge av sykdom.