Åpnet Akademi-sesongen

Full fart fremover for akademispillerne.

FKH Akademiet sparket lørdag formiddag i gang sesongen 2020 i Haugesund Idrettspark. På årets fjerde dag rakk man å være innom samtlige fire årstider i løpet av sesongens første fellesøkt - fra sol og klar himmel i det ene øyeblikket til stiv kuling og haglbyger i det neste - uten at det la noen demper på entusiasmen hos ærgjerrige trenere og spillere.

2019 ble et svært godt akademi-år, med flere spillere i aksjon på aldersbestemte landslag, solide resultater i møte med landets beste lag i ulike årsklasser og flere akademiprodukter som viste igjen på a-laget.

Stiller G18-lag i 2020

Oppstarten i Haugesund Idrettspark var også begynnelsen på en sesong hvor FKH Akademiet kommer til å gjøre flere endringer sammenlignet med foregående år.

- For det første stiller vi også lag i den nasjonale G18-serien denne sesongen. Det innebærer en enda bedre kampplattform for spillerne våre enn tidligere. Dessuten kommer vi til å ha større fokus på at spillerne får mer matching på sitt aldersbestemte nivå. I Norge har det lenge vært slik at spillere skal måle seg i kamp mot eldre spillere straks de har vært klare for det, men det er viktig å ha en balansert tilnærming og også gi spillerne kamperfaring på det aldersbestemte trinnet hvor de hører hjemme, sier FK Haugesunds utviklingssjef Søren Lykke. 

Felles trening og felles samling

Dansken kunne fornøyd konstatere at det var en særs spillesugen gjeng som trosset elementene i Haugesund Idrettspark denne lørdagen, før spillerne siden ble samlet for felles lunsj etter endt treningsøkt.

På agendaen denne lørdagen sto også informasjonsmøte til foreldre og foresatte der Lykke tegnet et bilde av hva sesongen ville bringe for akademispillerne.

Og akademiets overordnede målsetting står som som alltid fast. Utviklingsarbeidet skal gi oss nye Krygård'er, Velde'r og Bråtveit'er i årene som kommer.

Annonse fra Eliteserien: