Avsluttet med uavgjort

FKH-rekruttene spilte 2-2 i sesongens siste kamp.

Hans-Jacob Nesheim (bildet) og Andreas Endresen sto for målene da FK Haugesund fredag kveld avsluttet sesongen 2019 i 4. divisjon med 2-2 borte mot Klepp. Poenget på Jæren innebærer at FKH 2 til slutt endte på tredjeplass i fjerdedivisjonens avdeling 2 med 43 poeng. Femten poeng bak serievinner Åkra som neste sesong blir å finne i divisjonen over. Et fullt fortjent opprykk til karmøybuene som gikk ubeseiret gjennom sesongen og vant 22 av 24 kamper.

På 24 kamper har FKH 2 inneværende sesong vunnet 13, spillt fire uavgjort og tapt sju av oppgjørene i 4. divisjon. Oppsummert viser målforskjellen 91 - 38 og toppscorer Eric Ndayisenga bokførte 23 fulltreffere. Dernest følger den unge skudnesbuen Andreas Endresen med 13 scoringer i seriespillet for FKH 2 denne sesongen.

Sesongens største seier kom mot Sola 2 (11-1) i september, mens det største tapet kom mot Frøyland (4-7) samme måned.

Gjennom sesongen har også flere av spillerne på andrelaget fått smake på a-lagsfotball i enten Eliteserie, cup eller Europa League.

Skal utvikle a-lagsspillere

Fredag var det et Klepp som var ubeseiret på sine siste fem kamper som sto for motstanden i siste serierunde. Et Klepp som måtte vinne for å være sikre på å unngå nedrykk. Det klarte de ikke.

- Alderen på laget tatt i betraktning synes jeg vi spiller en godkjent+ kamp. To av våre spillere var 2. års junior. Resten var 1. års junior eller guttespillere. Det å håndtere en betydningsfull kamp mot et voksent Klepp-lag på den måten, synes jeg vitner om mye gode kvaliteter og sterk karakter. Med tanke på at vi ledet 2-0 skulle jeg helst sett vi klarte å låse av kampen, men prestasjonen sett under ett synes jeg er god, oppsummerte trener Espen Bull-Tornøe sesongavslutningen.

Og med denne sesongen lagt bak seg, ser Bull-Tornøe med forventning på fortsettelsen

- Hovedmålet med FKH2 er å utvikle spillere til A-laget. I løpet av dette året har flere av Akademiguttene etablert seg som fullblods og konkurransedyktige A-spillere. Det gir motivasjon for videre arbeid for både spillere og trenere i Akademiet. Nye talenter er i sine prosesser for å gå fra ungdom til mannfolk - vi har mye spennende å se frem til i årene som kommer.

Se sluttabellen i 4. divisjonens avdeling 2.

Kampfakta 

Klepp - FK Haugesund 2 2-2 (0-0)

0-1 57. min. Hans-Jacob Nesheim

0-2 59. min. Andreas Endresen

1-2 68. min. Mads Risa

2-2 90. min. Sebastian Jåtten

Lagoppstilling FK Haugesund: Frank Stople, Mathias Aastvedt Dahl, Daniel Normann, Leander Reigstad, Jonas Braseth, Jørgen Jakobsen (69. Benjamin Bygnes), Hans-Jacob Nesheim, Dreni Morina (46. Eivind Helgeland), Vegard Hagen, Truls Birkeland, Andreas Endresen.

Gult kort FK Haugesund: Frank Stople

Annonse fra Eliteserien: