Beseiret Viking

Lokalderby ble avgjort med dødelig effektivitet.

Lite smaker bedre enn å slå Viking. Bare spør guttene på FK Haugesunds G12-lag som sist lørdag revansjerte 6-3 tapet mot siddisene tilbake i mars på best tenkelige vis.

Også på lørdag ble kampbildet preget av et godt Viking-lag, noe som resulterte i at det ble en kamp hvor det i første rekke gjaldt å forsvare seg for FK Haugesund.

Effektive overganger

Med 1-2-5-1 formasjon klarte Viking ofte å komme inn bak FK Haugesunds midtbane 5’er  - noe som resulterte i flere store sjanser til de mørkeblå. Et lite varsku om hva som siden skulle komme fikk man dog etter åtte minutter hvor FK Haugesund fikk en god overgang som følge av å spilt seg ut av det høye presset og tidlig i lengderetning.

På samme vis kom også den første scoringen et par minutter senere. En ball ble løftet inn bak Viking-forsvaret som Trygve Hamre Jonassen først jaget, siden vant duellen og så satte ballen i nota alene med keeper. 1-0 ledelsen skulle siden stå seg til pause.

Bilde FKH g12
Bremnes-gutten Trygve Hamre Jonassen (til høyre) med tre fulltreffere mot Viking.

Justerte etter pause

I pausen foretok FKH-trener Christoffer Kydland noen justeringer og la opp en ny plan. Målsettingen om å ikke slippe til sentralt i banen løste siden guttene med heroisk innsats. Likevel var det mye Viking i starten, men etter hvert jevnet det seg ut og FK Haugesund fikk tidvis god kontroll på Stavanger-laget.

Når man i tillegg viste seg enda hvassere i overgangene enn i første omgang kom det to nye FKH-mål etter pause. Det ene på frispark, mens det andre kom på en ny overgang. Begge smålene signert Trygve Hamre Jonassen som dermed ble tremålsscorer.

En seier litt mot spillets gang, men uansett like deilig som alle andre triumfer mot Viking.