Gatelaget

FK Haugesund er mye mer enn bare et lag i Eliteserien. Vi har også et eget Gatelag for rusavhengige.

Kompetanse, vinnerkultur, lidenskap og hardt arbeid kjennetegner klubben vår. FK Haugesund tar også et stort ansvar gjennom flere forskjellige samfunnsprosjekter deriblant Gatelaget.

Gatelaget er et tilbud for rusavhengige som er motivert for å komme ut av rusen. Intensjonen er at spillerne skal være rusfrie over tid, oppleve fysisk og sosial mestring, stolthet og tilhørighet, samtidig som de får treningstøy, mat og omsorg. Laget er for begge kjønn fra 18 år og oppover som ønsker et tilrettelagt opplegg på dagtid for å bedre helse og kosthold.

26.03.2019-KOstholdE
Kostholdsveiledning med FK Haugesunds kjøkkensjef.

Foruten tilrettelegging og organisering av to ukentlige treningsøkter skal gatelaget også være et sted hvor man får kjenne på samhold, fremgang og mestringsfølelse. Gatelaget tilbyr derfor:

  • Fotballtrening to ganger i uken + kamper
  • Lunsj i forkant av trening og kamp
  • Praktisk læring og mestring
  • Bevisstgjøring av egen helse
  • Kosthold og fysisk fostring
  • Sosial mestring
  • Veiledning og bistand


To treningsdager i uken

Treningene foregår hver tirsdag og torsdag. Laget blir transportert til Haugarhallen vinterstid og evt. til treningsfelt ute sommerhalvåret. Til trening får de treningsklær, fotballsko, treningsfasiliteter, håndkle og en god dusj. Det blir også tid til sosialt samvær og matservering i forbindelse med hver trening. Spillerne deltar også i sosiale aktiviteter, samt lokale og nasjonale turneringer.

Programmet for en treningsdag:

NB! På grunn av Korona-restriksjoner har vi gjort noen endringer fra det opprinnelige opplegget for treningsdagen.

Tirsdager:

Kl. 12.15 - Buss fra Stadion til treningsfeltet
Kl. 12.30 - Mat, drikke og den gode praten før trening 2. etg. i Haugarhallen
Kl. 13.00 - Trening og kamp
Kl. 14.00 - Transport tilbake til Stadion

Torsdager:

Kl. 13.15 - Buss fra Stadion til treningsfeltet
Kl. 13.30 - Mat, drikke og den gode praten før trening 2. etg. i Haugarhallen
Kl. 14.00 - Trening og kamp
Kl. 15.00 - Transport tilbake til Stadion

Lyst til å være med?

Har du lyst til å være med på Gatelaget til FK Haugesund og på den måten få en fast møteplass to ganger i uken? Kanskje kjenner du noen du tror bør være med eller har du i første omgang kanskje bare noen spørsmål om hva Gatelaget er for noe og hva det inneholder?

Ta kontakt med oss ved å sende en mail til Tina Røvær i FK Haugesund.

Samarbeid er nøkkelen til suksess

Fotballstiftelsen organiserer Gatelag i Norge og FK Haugesund er et av mange eliteserielag som er med i konseptet. Vi samarbeider med, Haugar om trener og leie av hall, og har også god dialog med rusomsorg i kommuner og institusjoner i regionen.

FK Haugesund har også etablert et faglig team rundt Gatelaget med intensjon om å gi nye muligheter og bidra til utvikling for den enkelte spiller.

Annonse fra Eliteserien: