Best i Eliteserien

Søndag var ni lokale spillere i aksjon for FK Haugesund.

2. påskedag er det klart for oppgjøret mellom FK Haugesund og Stabæk på Haugesund Stadion. 

FK Haugesund - Stabæk: kjøp billetter til kampen her

FK Haugesunds suksessoppskrift kommer som alltid til å være bygget på høy intensitet, mye løpskraft og raske omstillinger fra forsvar til angrep.

Samt en sterk stamme av lokale spillere. 

Bevisst filosofi

Da FK Haugesund sist søndag beseiret Ranheim med 2-0 var hele ni av spillerne som var i aksjon for FKH fra Haugalandet og Sunnhordland. Flere lokale spillere enn noen annen klubb i Eliteserien kan vise til og et resultat av helt bevisste valg som klubben har gjort ifølge FK Haugesunds hovedtrener Jostein Grindhaug.

- I FKH har vi alltid hatt som prinsipp at 1/3 av spillergruppa skal ha lokal tilhørighet. De siste årene har vi ligget godt over dette og denne sesongen er 11 av 23 spillere i a-stallen lokale produkter. Det på tross av at Herman Børreson Fossdal er utlånt til Djerv 1919 og at både Kristoffer Haraldseid og PK Bråtveit ble solgt i vinter. 

Slipper til ungdommen

Allerede i fjor høst la man strategien om å hente flere lokale spillere til klubben foran årets sesong og i tur og orden ble Thore Pedersen hentet fra Vard, Kristoffer Gunnarshaug hentet tilbake fra Lysekloster, Dennis Horneland hentet opp fra FKH Akademiet og Martin Samuelsen kom på lån fra West Ham.

- I fjor høst la vi en klar plan om å styrke plattformen av lokale spillere og gå 2019 i møte med enda flere unge, sultne spillere med lokal tilhørighet. Ikke minst ønsket vi at veien til spill på a-laget skulle bli kortere for regionens største talenter. Et av virkemidlene i så måte er å slippe de yngste, lokale spillerne til på benken i kampsituasjonen i stedet for å ha utenlandske spillere der. På den måten blir det også spilletid på de yngste - som Kevin Krygård som fikk sin Eliteseriedebut sist helg. 

605
Kevin Krygård fikk sin offisielle FKH-debut mot Ranheim i forrige serierunde.

Kompromisser ikke på kvalitet

Daglig leder Eirik Opedal er dog klar på at kvalitetskravene ikke er noe man går på kompromiss med.

- Vi signerer selvsagt ikke spillere kun fordi de er lokale. De må ha Eliteserie-nivået inne, men som regionens fyrtårn på fotballfronten er det viktig at unge, ambisiøse spillere på Haugalandet og i Sunnhordland ser at man får sjansen i FK Haugesund dersom man er god nok.

Av spillerne som er nye foran årets sesong er tre av spillerne utviklet i eget akademi.

- Kevin, "Gunni" og Dennis har alle gått gradene i FKH-systemet og slik sett fulgt den samme veien som både Haraldseid, Bråtveit og Kristoffer Velde har gjort tidligere. Dette er selvsagt noe vi ønsker enda mer av i fremtiden og er grunnen til at vi bruker mye ressurser på talentutvikling og har styrket satsingen på FKH Akademiet veldig de siste årene, sier Eirik Opedal. 

Lokalt vs lokalt

Mandag venter Stabæk i årets fjerde serierunde. Gjestene fra Bærum er også en klubb med en sterk lokal profil på spillergruppa som trener Henning Berg disponerer, og selv om klubbene på mange områder står langt fra hverandre når det kommer til fotballfilosofi er den lokale profilen en fellesnevner for mandagens to aktører. 

Billetter til oppgjøret bestiller du på nett.

Du sparer 50,- pr. billett du bestiller på nett kontra å kjøpe de over disk.

Du kan også kjøpe kampbilletter hos Macron Store og hos Shell i Karmsundsgata. På kampdag kan du kjøpe kampbilletter i Billettluka på Haugesund Stadion. Den åpner klokken 15.00.

Annonse fra Eliteserien: