Blir Gulgytt

Herman Børreson Fossdal lånes ut til Djerv 1919.

Onsdag 20. mars ga oss ikke bare én - men to FKH-overganger. En inn. Og en ut. Mikkel Desler mønstret på FKH-skuta i morgentimene og i blåtimen på kvelden ble det klart at keeper Herman Børreson Fossdal lånes ut til hardtsatsende Djerv 1919 den kommende sesongen.

Børreson Fossdal kom til FK Haugesund fra Stord i desember 2014 og skrev i august 2017 under en proffkontrakt med FK Haugesund. Har har ved flere anledninger i sesongoppkjøringen de to siste årene voktet målet til a-laget, men står så langt uten offisielle kamper på seniornivå for FK Haugesund. Til gjengjeld har han de siste sesongene vært fast inventar mellom stengene på rekruttlaget.

- Trenger spilletid på høyest mulig nivå

Keepertrener Espen Skistad forklarer utlånet med at den 20 år gamle keeperen er i behov av spilletid på høyest mulig nivå i sesongen som kommer.

- Herman har vært veldig bra gjennom hele vinteren, men vi ser at det ville blitt lite spilletid på a-laget i Eliteserien denne sesongen. Han bør matches på et høyere nivå enn FKH 2 vil spille på i 2019 og da er Djerv 1919 en veldig fin løsning det kommende året.

Djerv 1919 skal denne sesongen spille i Norsk Tipping-ligaen - tilsvarende nivå fire i det norske divisjonssystemet.

- Jeg vurderer han som en keeper som også kunne spilt i PostNord-ligaen (3. divisjon) denne sesongen, men løsningen med å spille for Djerv 1919 er også veldig god. Ikke minst fordi han fortsatt vil bli værende i Haugesund og trene med oss i FK Haugesund på dagtid.

I utlånsavtalen som er inngått med Djerv 1919 ligger det også en tilbakekallingsmulighet for FK Haugesund dersom det skulle oppstå en prekær skadesituasjon eller lignende.

Annonse fra Eliteserien: