Drar på treningsleir til Danmark

Jokke & Co. møter Vejle Bodklubb kommende søndag.

Kommende helg er det spillefri i Eliteserien grunnet landslagspause, men det innebærer ikke kampfri for FKH-spillerne. Fredag setter spillere og støtteaparat nemlig kurs for østkysten av Jylland i Danmark og en fire dager lang treningsleir i Vejle. Treningsleiren rommer også en treningskamp mot Vejle Boldklubb på søndag før spillerne returnerer til Haugesund på mandag.

Jostein Grindhaug ser frem til å bryte opp treningshverdagen her hjemme med et opphold i Danmark.

- Det er ikke gunstig å gå fjorten dager uten kamp på dette stadiet av sesongen så vi ønsket å få en treningskamp for å holde intensiteten oppe frem til seriespillet starter opp igjen. I stedet for å møte et av Obosliga-lagene her hjemme slik vi normalt ville gjort vurderer vi det som gunstig å matche oss mot et nytt bekjentskap og når vi i tillegg klarer å kombinere det med noen treningsdager i forkant falt vi ned på en kort trenings- og kampleir i Danmark.

Låner treningsfasiliteter

FK Haugesund kommer til å benytte treningsfascilitetene til Vejle Boldklubb, nærmere bestemt legge en av øktene til VB Parken som rommer hele ni fullstørrelses fotballbaner - samt flere mindre treningsbaner. Treningskampen på søndag spilles siden på Vejle Stadion.

Vejle Boldklubb er en av dansk fotballs mest tradisjonsrike fotballklubber og hadde sin gullalder på 70- og 80-tallet da klubben rommet navn som Allan Simonsen og Preben Elkjær. Klubben er også FKH-midtstopper Benjamin Tiedemanns gamle klubb og har i dag tidligere Vålerenga-spiller Magnus Grødem i stallen.

Akademisjef i FK Haugesund, Søren Lykke, har også lang fartstid fra utviklingsavdelingen til Vejle Boldklubb.

A-laget til Vejle Boldklubb rykket ned fra dansk superliga forrige sesong, men troner for øyeblikket øverst i 1. divisjon.

Annonse fra Eliteserien: