Eliteserien spilles i helgene i 2020

Ingen mandagskamper i Eliteserien kommende sesong.

Når Eliteserien sparkes i gang i april vil den bli spilt på lørdag og søndag med henholdsvis 2 og 6 kamper. Avspark blir lørdag 4. april med kamp klokka 16:00 og 18:00. På søndager blir det 6 kamper fordelt på 5 kamper klokka 18:00 og en kamp 20:00.

I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskamper kl. 18:00 og kl. 20:00.

Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober. Rundene i Eliteserien vil spilles under EM, men på dager det ikke spilles EM-kamper.

Lyttet til supporterne

NFF offentliggjør spilleplanen for 2020-sesongen torsdag den 19. desember.
Eurosport vil ha en spilleplansending fra kl 1155. Denne sendes på Eurosport Norge og Dplay.

- Vi har hørt på supporterne og flyttet mandagskampen inn i helga. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supporterallianse (NSA) har vært pådriver for. Våre publikumsundersøkelser viser at de fleste fotballinteresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentreres om helgene. Vi er svært glad for å levere begge deler, sier adm. direktør for Norsk Toppfotball Leif Øverland, som berømmer mediepartneren Discovery for å være med på endringene.

Også rettighetshaverne Discovery er fornøyde med at mandagskampene utgår til neste år.

- Nå skal vi, sammen med fotballen, prøve å gjøre Eliteserien til et enda større og tydeligere helge-produkt. Vi flytter derfor mandagskampen til lørdag, og bytter i tillegg ut MAX med TVNorge som kanal for denne kampen. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotball det neste året. Vi tror disse grepene kan gi en enda bedre totalopplevelse for norske fotballfans – både for de som ønsker å dra på stadion og de som ser kamper på TV eller Dplay, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge. 

Annonse fra Eliteserien: